“Ще направим всичко необходимо, за да знаят българските граждани, че

...
“Ще направим всичко необходимо, за да знаят българските граждани, че
Коментари Харесай

Костадинов: Ще направим необходимото да се знае, че има нарушения на изборния процес в Турция 

“Ще създадем всичко належащо, с цел да знаят българските жители, че има доста съществени нарушавания не в изборния ден на изборите в Турция, а в целия избирателен развой. Подаването на онлайн заявки е началото, отхвърлянето на избрани политически сили да нямат задоволително свои представители в комисиите е продължение на този развой, а най-после идването на едни хора, които не знаят български, а стартират да гласоподават е завършека на този циничен развой ”. Това съобщи ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов на нарочна конференция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Костадинов подсети, че те са подали сигнал към прокуратурата за провеждането на предходните парламентарни избори на 2 октомври.

“Прокурор Иван Петров взема решение, че няма съображение за осъществено закононарушение. 48 IP адреса са подали 11771 заявки от България в съответен регион на столицата.

Ние знаем, че онлайн заявките за избори са пускани от София в региона на “Света Неделя ”, сподели Костадинов.

Петър Петров, зам.-председател на " Възраждане ", посочи, че през последната една година аналитичният екип на “Възраждане ” е забелязал прогресивно повишаване на онлайн заявките за присъединяване в
изборите от Турция. “Подадохме сигнал на 26 септември предходната година откакто завърши регистрацията за онлайн заявките ”, посочи той.

“Подадени са 21 009 онлайн заявки на предходните избори, а на последните избори са 26 019. Поискахме от прокуратурата да ревизира дали тези заявки са подадени от еднакъв IP адрес ”, означи Петров и акцентира, че “когато прокуратурата и ДАНС ревизират сигнал на “Възраждане ”, " ние получаваме един хвърчащ лист ".

ДАНС са разкрили, че 11771 заявки са подадени от разнообразни IP адреса - общо 48 на брой. 1053 заявки са подадени от 1 човек ”, добави зам.-председателят на “Възраждане ”.

Петров заяви, че ще изискат от ЦИК да ограничи броя на подаване на заявки от един IP адрес до 4.

“Фактите приказват, че една партия - Движение за права и свободи, получава гласовете от Турция ”, безапелационен е той. Зам.-председателят на “Възраждане ” добави, че ще уведомят европейските институции, които наблюдават за провеждането на изборите ще им дават разкритията на прокуратурата, както и разкритията на “Възраждане ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР