Ще направим чисто нова боница, няма да правим престройки. Да

...
Ще направим чисто нова боница, няма да правим престройки. Да
Коментари Харесай

Заради забавяне на кабинета „Петков“ България губи европейско финансиране за част от магистрала „Европа“

Ще създадем чисто нова боница, няма да вършим престройки. Да бъде в София е най-добре, тъй като е най-големият град. Ще има съгласуваност с цялата дъжава. Мястото е обвързвано с всеобщия публичен превоз, не е надалеч от последната спирка на метрото. Това коменира министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков пред Би Ти Ви.

„ Имаме изрично решение, уповавам се до два месеца да приключим процедурата с подробния организационен проект. Здравният министър приготвя задание за болничното заведение. Заданието е извънредно значимо, би трябвало да се направи извънредно тъкмо за проектирането на болничното заведение. В рамките на 2-3 месеца ще може да се стартира действително планиране на Детската болница “, сподели още Шишков.

Той ккоментира и тематиката за градежа на интерконектора. „ Ние разделихме на стадии градежа на интерконектора, с цел да може да имаме газ на положителни скъпи. Направихме по този начин, че да може първият стадий да работи безвредно. Строежът обаче не е приключен, има няколко неща, които не въздействат върху това да имаме газ сега. Работихме интензивно да приключим първия стадий, с цел да имаме газ на ниски цени “, съобщи Шишков.

Според него, в случай че не са били разделили стадиите, към момента нямаше да има газ. „ Хората не би трябвало да се тормозят, че към момента приключваме стадиите на строителство. Това не въздейства на потреблението “, сподели министърът.

За последния лот на автомагистрала „ Европа “, който е от Сливница до София, евентуално ще загубим част от европейското финансиране, заяви Шишков.

Той изясни, че като заместник-министър в предходното служебно държавно управление е подготвил всичко за построяването на този сектор. За страдание този проект не беше утвърден и загубихме седем месеца, сподели Шишков.

Ще загубим финансиране за последния стадий, който е сред Сливница и София – той няма да може да бъде приключен до края на 2023 година, докато е програмата, посочи министърът на районното развиване. Той означи, че не може да уточни какъв брой тъкмо са средствата, само че сигурно ще има загуби.

Магистралата, която се назовава „ Европа “, е най-далече от европейското мислене и метод на строителство. Още от 2014 година е почнал замисълът за тази автомагистрала, има утвърдени подробни устройствени проекти за изграждане на три лота, издигнат е един от тях – междинният, много време се строи и се удължават периодите на градежа на последния лот преди „ Калотина “, разяснява министър Иван Шишков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР