Ще напиша няколко реда с изричната уговорка, че не искам

...
Ще напиша няколко реда с изричната уговорка, че не искам
Коментари Харесай

Журналистка: Нинова има смелостта да обяви „война“ на вечните социалистически велможи

" Ще напиша няколко реда с експлицитната спогодба, че не желая никой да ме разубеждава със угриженост или злобни излияния. Живея много години на този свят и имам право на персонално мнение, без да се въздействам от усеща и пристрастия на другари и дано ги нарека съперници.

За близо 32 години имахме много на брой министър председатели. Днес с озлобление се разяснява става ли този или оня да оглави държавно управление. Аз обаче си имам лична картинка, личен избор, по мои лични критерии за готовност и познания, и това, че от мен нищо не зависи – въобще не ме интересува. Но в тази ситуация съм раздвоена – Корнелия Нинова или Стефан Янев?
 Кой ще топи залците в мазнинката на страната? Кой ще топи залците в " мазнинката на страната "?
В обстановка на изключително състояние, почивен ден действително за никой няма. Не по-различна беше и неделята на 22 март. Тогава, предстоящо за вс...

Нинова не съм я виждала в никакъв случай онлайн. Не съм гласувала за нея на вътрешните избори, нямам право. Моето усещане е основно от интервютата, които никога не могат да се нарекат доброжелателни. В момента шефката на социалистите е най-добре квалифицираният политик по много необятен кръг от тематики. И най-важно – тя е войник ", във Facebook.

" В спорта това качество е решаващо. Но единствено, когато има почтена битка. Иначе съм виждала доста надарени състезатели. И такива рядко работливи. Но на терена, а очевидно и в политиката се желае сърце. Или казано в резюме – би трябвало да си роден първенец. Роден победител. Като Жоро Младенов в баскетбола, да вземем за пример.

Нинова има смелостта да разгласи „ война “ на безконечните социалистически велможи, за които както се видя персоналният интерес е преди всичко. Егото им, обаче, надвива и воплите от тв приемника и до през днешния ден не секват. Дори при такива някогашни спортисти като Весела Лечева и Михаил Миков отсъства феърплей, качество, което при огромните състезатели би трябвало да се възпитава в първите години.

Стефан Янев – мъча се да си спомня дали някой през тези години в опосканата ни страна се приближава до неговата сдържаност, точност, успокоение, достолепност, ненатрапчивост. Изтормозихме се да гледаме джипки и прелитащи калинки, да се потрисаме от фейсбук послания, да слушаме дебелашки език на най-високо равнище, да се срамим, както се споделя, от чужденците.
 Калин Тодоров: Да се смъква Нинова в този предопределен за България миг е неточност Калин Тодоров: Да се смъква Нинова в този предопределен за България миг е неточност
" Току-що в градинката пред " Седмочисленици " ме спря една жена. Не била последовател на Българска социалистическа партия, само че желала да изрази възмущението си от повед...

За мен положителният началник е този, който не се опасява някой от обкръжението му да е по-знаещ от него по дадена тематика. Да даде пространство за деяние. Кой е научил Янев да споделя спокойно и след това свободно – не зная. Иначе е реалност, че служебното държавно управление е на Румен Радев. Но нали не се заблуждаваме, че Янев единствено е гледал в профил?

Защо българите постоянно стъпваме изкривено? Защо се научихме да разрушавам, а не да градим? Защо 32 години непрестанно сме разочаровани? Диагнозата е обвързване на експертите! "

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР