Ще наложим замразяване на активи на над 100 нови юридически

...
Ще наложим замразяване на активи на над 100 нови юридически
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви санкции срещу над 100 руски физически лица и компании


Ще наложим заледяване на активи на над 100 нови юридически и физически лица. Освен това ще забраним полетите на „ Аерофлот “ от Обединеното кралство, ще бъде наложена възбрана на износа на всички артикули с двойна приложимост в Русия и ще има следствие на олигарсите на територията на Англия, и блокиране на активите им. Това сподели английският министър председател Борис Джонсън.

Преди да разгласи пакета от ограничения, той сподели, че Путин ще бъде наказан в очите на света и историята, и в никакъв случай няма да може да почисти кръвта на Украйна от ръцете си. И макар че Обединеното кралство и нашите съдружници пробваха всички благоприятни условия за дипломация до последния час, в този момент го виждаме подобен, какъвто е - оцапан с кръв агресор, който има вяра в имперското завладяване, съобщи Борис Джонсън.

Той още веднъж акцентира, че съдружниците имат ясна задача: дипломатично, политически, стопански – и в последна сметка, военно решение, с цел да може това непоносимо и варварско начинание на Владимир Путин да приключи с неуспех.

Съвместно със Съединените щати постановяваме цялостно заледяване на активите на VTB. В по-широк проект тези пълномощия ще ни разрешат изцяло да изключим съветските банки от финансовата система на Обединеното кралство, която, несъмнено, е най-голямата в Европа, стопира им достъпът до стерлинги и клирингови заплащания през Обединеното кралство, добави Джонсън.

По думите му има огромен интерес към капацитета за премахване на Русия от SWIFT - само че това е решение единствено при единение на всички страни.

В резултат на дейностите досега за ден съветските акции се намалиха с цели 45 %, изтривайки 250 милиарда $ от цената им, което е най-големият спад за един ден в историята. Сбербанк – най-големият заемодател в Русия – се намали с цели 45 %. „ Газпром “ понижа с цели 39 %, до момента в който рублата се срина до рекордно ниски равнища по отношение на $.

Ще продължим с безжалостната задача да изтласкваме Русия от международната стопанска система парче по парче, ден след ден и седмица след седмица, съобщи Джонсън.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР