Ще му спретнем още едно дело, да си се защити

...
Ще му спретнем още едно дело, да си се защити
Коментари Харесай

ПП ще съдят Бойко Борисов заради твърдение относно продажбите на оръжие на Украйна

" Ще му спретнем още едно дело, да си се отбрани и в случай че в действителност има комисионни, да го потвърди "

Това сподели пред БНР съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев във връзка изказванието на Бойко Борисов че от продажбата на българско оръжие за Украйна медиатори са спечелили 800 млн. лв.

Василев предизвести, челидерът на ГЕРБ ще " има опция да отбрани това си изказване в съда " и категорично посочи, че то е изцяло погрешно.

По мотив следствието на немския вестник " Ди Велт ", съгласно което България скрито е покрила 1/3 от потребностите от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през 2022, Василев сподели, че " договорката е безусловно ясна - Англия и Съединени американски щати купуват оръжие с краен адресат Полша. Няма по какъв начин Корнелия Нинова да е държана в незнание, тъй като всички покупко-продажби минаваха с неин автограф и с автограф на министъра на защитата ".

Според него няма по какъв начин да има комисионни, в случай че контрагентът е Пентагонът.

Той съобщи, че българската оръжейна индустрия е работила на оптимално равнище и съумяла в действителност да помогне на Украйна по метод, по който нито едно подаяние не може да го направи, тъй като българската страна не е в положение да даде подаяние от 2 или 3 милиарда евро на която и да е друга страна, нито е обикновено.

" Това са средства, които са влезнали в българската оръжейна промишленост и са отишли за заплати и за работа на тези фабрики ", разясни Василев.

Василев сподели, че няма договорка, която да не мине през целия церемониал на страната.

" Всичко минава през Междуведомствената комисия, там са показани всички служби. С два подписа се вземат решенията - на министъра на защитата и на министъра на стопанската система ", разясни Василев.

Той посочи, че изискването да не се изпраща оръжие непосредствено за Украйна, е изпълнено и това доста понижава риска за България.

" Това, че Народното събрание е взел решение за военна помощ за Украйна, не значи, че държавното управление ще си свърши работата, изключително в случай че не желае да направи това. ", сподели съпредседателят на Политическа партия.

" Аз не чух отвращение от ГЕРБ от решението на държавното управление да изпрати консерви с грах и един генератор. Засекретеният лист не мога да го разгадавам, само че дано да кажем, че не е освен това от консерви с грах ", означи той.

Миналата година Кирил Петков заведе дело против Борисов и за клюка поради изказванията на водача на ГЕРБ, че предходното постоянно държавно управление е купувало газ на повишени цени поради получавани комисионни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР