“Ще крадем неуморно, приятели!Още влезли-невлезли в Общинския съвет, от Спаси

...
“Ще крадем неуморно, приятели!Още влезли-невлезли в Общинския съвет, от Спаси
Коментари Харесай

Васил Василев за “Спаси София”: Ще крадем неуморно, приятели!

“Ще крадем неуморно, другари!Още влезли-невлезли в Общинския съвет, от Спаси София взеха да ни срещат с идните си далавери. Щели да махат паветата от бул. Цар Борис трети и да поставят асфалт. От паважа се вдигал доста прахуляк и звук. А с паветата щели да покриват дребните улици в центъра. ” Това написа и разяснява във фейсбук Васил Василев.

Публикуваме целият пост без редакторска интервенция:

Ще крадем неуморно, другари
Още влезли-невлезли в Общинския съвет, от Спаси София взеха да ни срещат с идните си далавери. Щели да махат паветата от бул. Цар Борис трети и да поставят асфалт. От паважа се вдигал доста прахуляк и звук. А с паветата щели да покриват дребните улици в центъра.
Глупости! Видяли ли сте столична улица, на която асфалтът да е сменен с паваж? Прахът се подвига, тъй като булевардът е потопен в мърсотия. А шумът идва от разнебитената и неподдържана настилка, по която колите подскачат като пуканки.
Цялата работа с сякаш привлекателната концепция – тихо, чисто, велоалеи, нови релси, дрън-дрън е да приберат едни пари. Един път като продадат паветата в Германия. Там за тях дават доста положителни пари, тъй като никой към този момент не ги създава, а те си благоустрояват градовете. Втори път ще вземат пари от далаверите с асфалта. В търговията това се споделя да спечелиш от алето и от ретура. Така сегашните общинари обезобразиха бул. Дондуков, бул. Прага и още доста улици.
В Рим никой не смее да продума да се махат паветата. В Париж, когато ги мързи да поправят паважа, го покриват с асфалт – става по-здраво и истинската настилка въпреки всичко се консервира, не се отстранява. Германия прибира паветата от продажници като нашите, с цел да си разкрасява градовете.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР