Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство.

...
Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство.
Коментари Харесай

Биков: По-опасното от войната, която е близо до нас, е Петков да е премиер на страната

„ Ще използваме всички законови средства, с цел да свалим това държавно управление. Моята прогноза е, че то ще се смъкна единствено ”. Това съобщи в студиото Тома Биков от ГЕРБ.

„ Походът ни против ръководещите не е приключил с освобождението на Бойко Борисов . Само стартира. Ще приключи, когато това държавно управление падне от власт и отидем на предварителни парламентарни избори ”.

По думите му няма друга опция предвид на актуалната обстановка с изключение на тази. „ Винаги съм казвал, че предварителните парламентарни избори са нещо доста неприятно. Те са нещо изключително. По-лошото от това е актуалното ръководство, което е безнадеждно некадърно и некомпетентно. То безусловно задълбочи серията от рецесии, в които се намираше страната ”, уточни той.

„ По-опасното от войната, която е покрай нас, е господин Кирил Петков да е министър председател на страната . След едно чуване в Народното събрание си мисля нещо и споделих и на сътрудниците си, а точно, че този човек, явно не е кадърен да извършва отговорностите си. Това, което се случи в четвъртък и последвалите реакции – потвърждават тази теза.  Това е генерално комплициран човек най-малко във връзка с политиката. Човек, който лъже през няколко минути – и то неуместно ”, акцентира Биков.

Той разяснява ареста на някогашния министър председател и водач на опозицията Бойко Борисов с думите: ”Беше потиснат не някогашният министър председател. Лидерът на опозицията.  Бивши министър председатели доста ”.
По думите му основанието за неотложността, както е дефинирано от органите на реда е „ свидетелски показания на Кирил Петков. „ Това е съображение те да отидат да арестуват вечерта водача на най-голямата опозиционна партия в България.  Всичко останало е защитната теза на Васил Божков. А този очевидец Петков, който е очевидец на защитната теза  на Васил Божков – Черепа, бил загатнал на Лаура Кьовеши нещо, а тя му дала отговор нещо ”.

Според Тома Биков Петков и Рашков са нарушили закона съвсем по всички параграфи и изрази убеденост, че това е политически акт и по никакъв метод не е опит за някаква правдивост.

" Имайте поради, че господин Борисов, Горанов и Севда бяха разпитвани по същия проблем преди 3 месеца. Не знам какво са очаквали по-различно. Правят обиск, нищо не откриват и ги арестуват. Затова настоявам, че това е политически акт, който е умислен от някаква докладна бележка, която са написали, с цел да са им чисти ръцете ”.  
На въпрос има ли си ГЕРБ прокуратура той акцентира: „ Няма си ГЕРБ прокуратура. Ако имаше, може би на Кирил Петков щеше да му бъде потърсена отговорност за това, че наруши Конституцията преди година? ”

„ Как да бъде разпитан Васил Божков, откакто не е тук, а е в Дубай?, попита депутатът от ГЕРБ. „ Ние възприехме за обикновено един човек с 19 обвинявания, сред които за ликвидиране и обезчестяване, който стои в Дубай и поръчва на вътрешния министър да си постави негов човек, премиера да му е очевидец. Да отидем с един кортеж да му подарим дарове в Дубай, да си каже трите стремежи. Той е като някакъв джин там. Трябва да бъде  доведен и съден у нас и да спечелва справедливостта ", акцентира Биков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР