Ще изградим поне 500 км магистрали и скоростни пътища. Това

...
Ще изградим поне 500 км магистрали и скоростни пътища. Това
Коментари Харесай

Томислав Дончев и ГЕРБ обещават поне още 500 км магистрали

Ще изградим най-малко 500 км автомагистрали и скоростни пътища. Това сподели лидерът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 7-ми МИР Габрово Томислав Дончев по време на показване на предизборната платформа на партията в централата на ГЕРБ, представен от " Фокус " . По думите му 120 хиляди български фамилии би трябвало да са с актуализирани градове, стотици обществени здания би трябвало да бъдат реновирани.

" На второ място продължение на промените в редица основни сфери. Последно време, когато се приказва за промяна, диалогът е редуциран единствено и само до системата на правораздаването. Да, ние ще продължим с напъните на рационализиране на правосъдната система, в това число с промени в Конституцията. Имаме редица други браншове, които имат потребност от продължаващи промени: обучение, опазване на здравето, ВиК бранш, енергетика, обществени услуги. Успоредно с напъните за цифровизация и възстановяване на услугите на обществения бранш, необикновен акцент би трябвало да бъде дигитализацията на частния бранш. Затова плануванаъа директна помощ от страната във връзка с компаниите за цифровизация ще нарасне пет пъти, достигайки 200 млн. лева Третият дирек, може би най-важният - това е гарантирането на целенасочени вложения в образованието, науката, нововъведенията и стопанска система на знанието. Целият комплекс ограничения, нужен за реализирането на икономическата промяна. Тук е моторът на растежа. За това предвиждаме разноските за обучение да бъдат поддържани в размер на 5 % от Брутният вътрешен продукт. Разходите за висше обучение - 1 % от Брутният вътрешен продукт ", сподели още Дончев.

По думите му ГЕРБ ще се стреми за двойно нарастване на разноските за научно-развойна активност. " До 2025 година те би трябвало да набъбнат до 1.6 % от Брутният вътрешен продукт или 3.1 милиарда лева Планираме да обучим най-малко 1.6 млн. българи на цифрови умения. 6 пъти би трябвало да набъбнат обществените разноски към бизнеса за нововъведения от 127 млн. все още до 760 млн. в края на мандата. Нашите планове демонстрират, че ние може да гоним амбициозна цел от най-малко 50 % на повишаването на директните и задгранични вложения.

" Докато в тази акция термините нововъведения и дигитализации се употребяват като клишета и политически заклинания, всичко, което ние приказваме, основано даже на неща, които се вършат сега ", сподели той и подсети, че преди седмици Народното събрание е приело Закон за индустриалните паркове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР