Ще имаме наистина висока инфлация, поне в средносрочен план. Най-вероятно

...
Ще имаме наистина висока инфлация, поне в средносрочен план. Най-вероятно
Коментари Харесай

Икономист побърка хората! Прогноза или нокаут

" Ще имаме в действителност висока инфлация, най-малко в средносрочен проект. Най-вероятно ще имаме много занимателен напредък, в случай че не вървим към криза, в случай че войната продължи идващите няколко месеца или даже година, което наподобява много евентуално ", това каза икономистът от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) Адриан Николов.

Според него се намираме в " нападателна инфлационна обстановка ".
-->
" Увеличението на пенсиите докара до много изпреварващ по отношение на инфлацията растеж на приходите. При работещите растежът на приходите е едвам 6%, т.е. имаме действително обедняване на работещите и леко " замогване " на пенсионерите, отчитайки доста ниската база при тях ", добави Николов пред БНР.

" Доходите от обществена помощ порастват с 2% при инфлация от 17%, приказваме за обедняване от осем пъти, в случай че някой разчита единствено на обществени помощи ", съобщи Адриан Николов.

" Минималната заплата е много сериозна спънка за най-младите и най-необразованите в достъпа им към пазара на труда. Колкото повече тя пораства, толкоз пазарът на труда става по-недостъпен, а за работодателите става по-трудно да наемат млади, неподготвени фрагменти ", посочи Адриан Николов.

" Като цяло в последно време в Европа не се гледа с огромно пренебрежение към неразумната парична политика в кратковременен проект. От няколко години се намираме в обстановка, която е много извънредна – би трябвало да гасим поредност от пожари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР