Ще има последствия за Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+

...
Ще има последствия за Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+
Коментари Харесай

Байдън се закани на Саудитска Арабия след като ОПЕК+ ще намали добива на петрол

" Ще има последици " за Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+ да понижи квотите си за рандеман на нефт, даде обещание нощес американският президент Джо Байдън в изявление за телевизионния канал Си Ен Ен.
Още по темата
Той обаче не посочи какви решения могат да бъдат взети. По-рано представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби изясни, че Байдън желае да " преоцени " връзките сред двете страни, откакто ОПЕК+ разгласи решението си за понижаване на квотите, което може да докара до внезапно повишаване на цените на петрола, добави Българска телеграфна агенция.

Байдън не счита, че съветският президент Владимир Путин ще употребява тактическо нуклеарно оръжие във войната с Украйна. Запитан от водещия Джейк Тапър до каква степен реалистично съгласно него е Путин да употребява тактическо нуклеарно оръжие, Байдън отговори: " Не мисля, че ще го направи ". Путин е " разумен артист, който е позволил забележителна неточност в изчисленията си ", добави той.

Президентът на ОАЕ гостува в Русия за стопански диалози

Владимир Путин през вчерашния ден приветства решението на ОПЕК+ от предходната седмица да понижи добива на нефт за стабилизиране на световните енергийни пазари. Президентът на Русия направи това по време на среща в Санкт Петербург с шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, президент на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и емир на Абу Даби, предадоха АП и Българска телеграфна агенция.

Във встъпителната си тирада Путин акцентира, че двустранните връзки са значими за поддържането на районната и световната непоклатимост макар актуалните " компликации в интернационалните връзки ". Руският водач посочи поддръжката на Нахаян за решението на ОПЕК+, което, по думите му, " не е ориентирано против никого ".

Намаляването на добива на нефт с два милиона барела на ден, което бе подложено на критика остро от Запада, ще увеличи цените и мнозина считат, че то ще помогне на Русия да финансира военното си настъпление в Украйна. Освен това съкращаването на производството основава риск от повишение на цените на течните горива в Съединени американски щати в навечерието на междинните избори през ноември, показва АП.

Агенцията напомни, че ОАЕ поддържа тесни бизнес контакти с Русия и се въздържа от присъединение към западните наказания. Путин похвали Нахаян за съдействието му за решаването на някои " в действителност деликатни филантропични въпроси " в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР