Ще има пета вълна на ковид, но не може да

...
Ще има пета вълна на ковид, но не може да
Коментари Харесай

Връхлита ни пета вълна на COVID-19, прогнозира родна професо...

Ще има пета вълна на коронавирус, само че не може да се каже по кое време. Докато има хора, които нямат имунитет, тъй като не са имунизирани и не са преболедували, коронавирусът ще се популяризира. Това е мнението на вирусологът проф. Радостина Александрова. В утринния блок на Нова тв тя съобщи, че този вирус демонстрира какъв брой е нападателен и настойчиво търси по какъв начин да се популяризира посредством доста разновидности.

Новият вид, който идва от страни в Южна Африка, съдържа доста огромен брой разновидности - над 50. Много е изменен, има догатки, че се предава по-лесно и е по-заразен. Поразява повече младежи съгласно наблюденията. Според Световната здравна организация е по-висок рискът от наново заразяване.

Има учредения да се счита, че е по-опасен, тъй като съумява да избяга от имунния отговор, само че трябват още проучвания и лабораторни потвърждения, изясни проф. Александрова. Компаниите, които създават ваксини, стартират проучвания до каква степен е резистентен на техните препарати.

Все още не се знае тъкмо какви са новите разновидности, само че може пък таман многото разновидности и да обезсилят вируса, счита проф. Александрова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР