Ще има ли синя зона 7 дни в седмицата, а

...
Ще има ли синя зона 7 дни в седмицата, а
Коментари Харесай

СОС разширява зоните за паркиране - спасение за 2 квартала или въвеждането на денонощен платен паркинг?

Ще има ли " синя зона " 7 дни в седмицата, а " зелена " и в събота. Това вземат решение столините общински съветници на съвещание на СОС през днешния ден. Предложенията са в два отчета, с които действително се усилват с нови 1000 места " зелената зона " в кварталите Триадица и Слатина, а 7 000 места минават в по-високата категория - " синя зона ". Още детайлности за плановете ще намерите в идващия материал. 
София: Ще има ли " синя зона " 7 дни в седмицата, а " зелена " и в събота?
Преди дебатите в общината ГЕРБ и Българска социалистическа партия се срещнаха в ефира на Българска национална телевизия, откъдето стана ясно, че няма препоръчан проект какво ще се прави със събраните в допълнение 8 млн. лева от Центъра за градска подвижност (ЦГМ) в София. И вместо от там да строят паркинги, общината продължава да го прави за своя сметка.
" Това е поредна политика, която цели намаляването на колите в центъра на София. В годините е потвърдено, че разширението на синя и зелена зона дава резултат в тази посока. В рамките на общинския съвет има два отчета в тази посока, които би трябвало да дискутираме....Триадица и Слатина – това е първата точка в отчетите – би трябвало да решим казуса на жителите, които сами са предложили това...Политиката за разширение на синя и зелена зона има една ясна цел. Помните ситуацията в Лозенец. Колите бяха по тротоарите. ", отбрани концепцията Кристиан Петров, общински консултант от ГЕРБ Съюз на демократичните сили и някогашен шеф на ЦГМ.
" Аз не мога да се съглася с съвсем нищо от казаното. Още през 2013г. им заявих в комисията по превоз, че задачата на ръководещите, която не се е трансформирала и до момента е да създадат от София един огромен заплатен паркинг. И сега, те го вършат и денонощен. Докладът е за двата квартала Яворов и Иван Вазов – за които препоръчаното решение е да се вкарат 1000 места в Зелена зона. Това е по искане на жителите по места. Като се вкара локално платено паркиране, казусът се измества на прилежащата улица и става още по-тежък. И в същото време под прикритието, че жителите го желаят се вкарват още 7 000 места за Синя зона. И освен това Синята зона към този момент ще работи и в неделя, а зелената и в събота и какво се случва. Като теглим чертата – ЦГМ ще похарчат 250 000 лева еднократно, а за сметка на това ще получават по над 8 млн. лева. всяка година. И хората се замислят – какво се случва с тези 8 млн. лева И търсим в отчета какво написа – ще стартират ли най-сетне ЦГМ да построяват паркинги – не. Имаме още веднъж два отчета за създаване на паркинги с публично-частно партньорство от общината.Не поддържаме и двата отчета, те са съвсем идентични. Не поддържаме безцелното създаване на зони, без построяването на паркинги. ", разгласи Иван Таков, общински консултант от Българска социалистическа партия.
" Спаси София " предлага създаване на монтажни паркинги в няколко квартала " Решението е комплекс от ограничения – с разширението на зоната, би трябвало да се вкара по-добър градски превоз. Защото когато имаш рестрикции за придвижване с персонален автомобил общината би трябвало да ти предложи опция – по-добрия градски превоз. Това, което запознат съм Българска социалистическа партия е, че те поддържат въвеждането на разширена зелена зона. А за построяването не сте прав. Аз участвах в построяването на паркинга на Васил Левски. ", приключи Петров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР