Ще има ли редовно правителство? ГЕРБ-СДС имат 69 народни представители,

...
Ще има ли редовно правителство? ГЕРБ-СДС имат 69 народни представители,
Коментари Харесай

Проектокабинетът: Реакции на политическите партии

Ще има ли постоянно държавно управление? ГЕРБ-СДС имат 69 народни представители, а " Продължаваме промяната - Демократична България " - 63, или 132 общо. Така двете най-големи обединения си обезпечават болшинство съгласно авансово заявените планове.

На изключителното съвещание на следващия ден, Народното събрание ще разиска и гласоподава оферти проектокабинет с първи ротационен министър председател Николай Денков.



" Той показва претендентите за министри и структурата на кабинета, прави или не прави респективно политическо послание, декларация, цели на ръководството. След което има опция за спор. Аз мисля, че има декларирано политическо болшинство, тъй че тук въпросът е на решение и на това, което ще забележим на таблото ", разяснява ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

" Няма спънка да се гласоподава и на изключително съвещание. Мисля, че от много време чакаме постоянно държавно управление, тъй че е обосновано свикването и на изключително ", сподели Никола Минчев, заместник-председателят на Народно събрание.

" Дълго време чакахме постоянно държавно управление - ами 2 години, в което имахме едно постоянно държавно управление, нека това, което на следващия ден ще бъде гласувано да бъде по-успешно ", добави Желязков.

От политическата партия " Възраждане " готвят митинг.

" От 20 министри - 14, или 70% са свързани със Съединени американски щати. Вие, които гласувахте за ПП-ДБ - удовлетворени ли сте от вашия избор? Вие, които гласувахте за ГЕРБ - удовлетворени и сте от вашия избор? ", попита водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Стана ясно, че " ИТН " ще гласоподават срещу кабинета.

" Доживяхме може би най-неморалното държавно управление да се предлага в историята на България. От едната страна са Политическа партия и Демократична България, които се саморазкриха като хора, за които закони и морал не важат. От другата страна са ГЕРБ и Движение за права и свободи, които ще носят същата морална виновност, тъй като те си дават благословията за сходен вид ръководство ", разяснява ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия през днешния ден се въздържаха от коментар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР