Ще им кажа, че аз, Християн Мицкоски, ще отида на

...
Ще им кажа, че аз, Християн Мицкоски, ще отида на
Коментари Харесай

Мицкоски: Няма да има конституционни промени и български диктат в РСМ. Македония не е за продан

„ Ще им кажа, че аз, Християн Мицкоски, ще отида на лидерската среща и от името на голямото болшинство от народа, който търси отбрана и чака да си стъпи на краката, ще кажа, че няма да има конституционни промени и приемане на български диктат “.

 

Това съобщи водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски във връзка поканата на премиера Димитър Ковачевски за лидерска среща, на която да бъдат разисквани конституционните промени.

 

„ Няма да разреша да се потъпква волята на народа и да се погазват националните ползи. Македония не е за обмен “, съобщи водачът на опозицията.

 

Министерството на правораздаването на Северна Македония изпрати до държавното управление предлагането за конституционни промени, направено от работната група.

 

По-рано Али Ахмети, водач на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) съобщи, че конституционните промени би трябвало да се одобряват, " както стана с Преспанския контракт, по този начин би трябвало да се случи и с Договора за добросъседство ". Според негов конституцията би трябвало да бъдат включени общностите на българите, черногорците и други, като това ще бъде историческа стъпка за Македония.

 

Ахмети прикани ВМРО-ДПМНЕ да намерения и осъзнае, грешката, която са създали в тази ситуация с Преспанското съглашение и да бъде солидарна към консолидираното на страната в Европейски Съюз.

 

Включването на българите в македонската конституция е изискване за продължение на договарянията на страната за участие в Европейския съюз, в сходство с така наречен френско предложение, направено по време на председателството на Франция на Съвета на Европейски Съюз, предава БГНЕС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР