Ще играе заедно с неговия човек от БСП Огнян Стоянов,

...
Ще играе заедно с неговия човек от БСП Огнян Стоянов,
Коментари Харесай

Божанков кандидат на ДБ/ПП за кмет на Горна Оряховица на изборите догодина?


Ще играе дружно с неговия човек от Българска социалистическа партия Огнян Стоянов, който сякаш ще му е съперник

Изключването на Явор Божанков от ПГ на Българска социалистическа партия е предизвикано от самия народен представител, с цел да се изкара жертва и да се кандидатира за кмет на Горна Оряховица от Демократична България и Политическа партия. Това твърди, базирайки се на социалисти.

Червеният народен представител съзнателно предизвикал Корнелия Нинова с изявлението си от трибуната в поддръжка на Украйна и против Русия, с цел да бъде по-лесно изхвърлен от групата на Българска социалистическа партия. Божанков, досегашно протеже на Нинова както Крум Зарков, влезе в очевидни несъгласия с нея в този парламент, като се разгласи срещу връщането на хартиената бюлетина поради което бе заменен и от присъединяване си в парламентарната правна комисия. А на четиридневните диспути хора от „ смяната “ непрекъснато питаха къде е Божанков.

Според осведомени бившето към този момент протеже на Корнелия Нинова, което съумя да смъкна до най-малко резултатите на столетницата във Великотърновско на изборите, се е схванал с Демократична България и „ смяната “ да бъде техен общ претендент за кмет на Горна Оряховица на общинските избори следващата година.

За да си обезпечи триумф Божанков подсигурил, че локалната организация на Българска социалистическа партия ще издигне неговия човек Огнян Стоянов, общински консултант от партията, за претендент. А сякаш политическите съперници ще играят на една писта.

При ръководството на кабинета на Кирил Петков Божанков уреди Стоянов като зам.-областен шеф на Великотърновска област. Изключеният преди малко социалист пък уреди ортака си като трети в листата на Българска социалистическа партия на последните избори. Според социалисти схемата била следната: Божанков като претендент на Демократична България и Политическа партия напуща Народното събрание. На негово място влиза Стоянов, който по-късно също ще напусне Народното събрание като претендент за кмет от Българска социалистическа партия. Явор Божанков бе претендент на столетницата за кмет на Горна Оряховица през 2019 година и по време на акцията бе разследван и викан за пояснения в подозрения за пазаруване на гласове. Той загуби изборите от претендента на ГЕРБ.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР