Ще гласуваме за оставката на Делян Добрев. Това заяви лидерът

...
Ще гласуваме за оставката на Делян Добрев. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Нинова за Кумгейт: Ако в БСП сме го правили, повече няма

Ще гласуваме " за " оставката на Делян Добрев. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, разяснявайки думи от нощес на Елена Йончева, че тя ще гласоподава срещу оставката на Добрев – с цел да си носи отговорността като народен представител. Нинова дефинира позицията на Йончева като „ персонално мнение”.
" Суджукгейт " е бизнес формация, получаваме сигнали от цяла България. В Ботевград има разделяне на общинските съветници от ГЕРБ по бизнес ползи. В " Булгартрансгаз " също има скица. Борим се против октопода, който е овладял държавната администрация, стана ясно от думите на водача на Българска социалистическа партия. И съобщи, че от през днешния ден (4 октомври) Българска социалистическа партия стартира акция за разгласяване на случаи като " Хасковогейт " – след национална среща за разискване на бюджета на страната за следващата година с кметовете на Българска социалистическа партия .
Ако е било по този начин – когато ние сме били на власт, декларирам, че повече по този начин няма да бъде, сподели Нинова в отговор на въпрос на Нова телевизия дали не е същото и когато алените ръководят. Тя е безапелационна, че абсурдът с Делян Добрев в действителност демонстрира " един от многото ". Следващият е депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, през вчерашния ден разкрихме картината, съобщи Нинова по отношение на новия " Кумгейт " – в " Булгартрансгаз ".
Дори да са експерти, от морална позиция не трябва да се назначават родственици на такива постове. Образовани младежи не могат да стартират работа, тъй като нямат чичо епископ . Освен това се назначават по препоръки в държавни компании хора, които единствено се возят в скъпи коли и не правят никаква работа. Такава администрация, която се назначава по роднинска линия, върви на избори под строй и гласоподава, с цел да може отново да е на хранилка , заключи Нинова. Когато ГЕРБ ръководи, си водят роднините на държавна хранилка, в държавни бордове, добави тя.
Много добре вдигната топка, която няма метод да не им забия – по този начин водачът на Българска социалистическа партия разяснява вчерашните нападки към нея от страна на ГЕРБ. Когато Българска социалистическа партия ръководи, брачният партньор ми напуща всички държавни компании, където работи , добави ръководителят на Българска социалистическа партия. Нинова даде образец – в края на 2006 година мъжът ѝ напуснал Агенция " Митници ", когато тя станала зам.-министър в държавното управление на Сергей Станишев. Когато пристигнал Орешарски на власт, брачният партньор ѝ напуснал " Елби Булгарикум ". Откакто брачният партньор ми работи в " Лукойл ", са гласувани 9 закона и аз 8 пъти не съм гласувала съзнателно, с цел да няма обвинявания за спор на ползи , сподели аленият народен представител. Гласувала съм единствено по случай, при който е поевтиняло горивото за отопление – нямаше по какъв начин да не гласоподавам, добави Нинова. Според нея обаче не е спор на ползи по закон да гласоподава – въпросът бил честен. Лидерът на Българска социалистическа партия прикани Цвета Караянчева да даде един образец, когато ГЕРБ е внесъл предложение да се проверява от Народното събрание дадена компания, в която работи " родственик ". По думите на Нинова, тя предложила основаването на Временна анкетна комисия за следствие на картел при горивата, където главните обвинявания били против „ Лукойл”. И изясни, че заплатата на мъжа ѝ била по-малка, в сравнение с народен представител .
Попитана за ролята на Румен Радев в абсурда и думите му, че в случай че ГЕРБ желаят битка, ще си го получат, Нинова отбрани президента с думите, че той самичък взема решение какво да прави и какво би трябвало да направи . Тя не пожела да разяснява дали президента през днешния ден (4 октомври) ще разпише указа за предопределение на Георги Чолаков за ръководител на Върховен административен съд. И изясни, че с новия Висш съдебен съвет се нарушава статуквото. Според Нинова имало задоволително препоръчани претенденти за Висш съдебен съвет от Българска социалистическа партия - шестима души, вместо да има сделка за трима сигурни и имало същинско чуване на претендентите в Народното събрание.
На кого ни оставяш, Бащице – стана ми смешно от спонтанните реакции в отбрана на Делян Добрев. Партията не желае Добрев да поеме отговорност, тъй като всички са в кюпа и в случай че тръгне да се разплита от един, ще пострадат всички , сподели Нинова. И отбрани обстановката в Каварна, където братовчеди на кметицата Нина Ставрева са на основни позиции – там били избирани с конкурс или от Общинския съвет.
По проблема " Емко " Нинова беше сбита като теза - подадохме сигнал, където би трябвало, с цел да се обясни дали има държавна интервенция в ущърб на частна компания .
Нинова показа, че след претърпяната предния месец злополука се усеща по-добре, само че продължава да се възвръща. Тя сподели, че още не било ясно кой е отговорен за злополуката, въпреки че описа, че колата ѝ била ударена, до момента в който е била спряла и е изчаквала да се включи в придвижването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР