Ще дадем една подкрепа на хората на изкуството и културата

...
Ще дадем една подкрепа на хората на изкуството и културата
Коментари Харесай

Банов: Ще подкрепим хората на изкуството и културата с по една минимална заплата


Ще дадем една поддръжка на хората на изкуството и културата - по една минимална заплата, дружно с осигуровките, за времето в което има изключително състояние. Това не е обществена помощ. Очакваме по-късно артистите да се погрижат за нашия дух. Това съобщи министърът на културата Боил Банов на брифинг в Министерски съвет.

Спрели сме се на формата "работна заплата ", акцентира той и добави, че благодари на премиера Бойко Борисов и на обществения министър Деница Сачева.

"Това е грижа в една тежка обстановка.Трябва да издържим и да дадем основа за развиване. Надявам се и Христо Мутафчиев да е удовлетворен и да не ми звъни по 10 пъти дневно, сподели още той.

"Разработваме механизми и за след изключителното състояние ", безапелационен бе още той.

"2200 са свободните актьори в страната по данни на Национална агенция за приходите. Около 1200 души от тях ще се възползват от мярката за по 1500 лева безлихвен заем с гратисен интервал за 5 години. Тази мярка е доста мощна. Хората, които получават до 1000 лв. на месец - могат да си избират коя от двете ограничения да употребяват. С елементарни и ясни критерии ще става кандидатстването и ще е онлайн или по пощата, с цел да няма скупчване. Що се отнася до това от кое място ще дойдат парите - то е въпрос на уточняване ", съобщи Банов.

Боил Банов се извини на обществото поради акта за пушене на закрито. "Най-вероятно през днешния ден ще ми го връчат, а аз ще видя какви са законовите периоди, с цел да го платя, тъй като знаете - няма заплати ", сподели културният министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР