Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери

...
Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери
Коментари Харесай

Ангелкова: Ще сме безкомпромисни

Ще бъдем безкомпромисни, в случай че се откри, че наематели и концесионери на плажове не съблюдават прецизно условието за 50% свободна зона. При подозрение ще се вършат геодезически заснемания на място и при нарушавания договорите може да бъдат прекъснати. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова, която организира работна среща с представители на туристическия отрасъл в Обзор, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Около 30 контракта със стопани на плажове са прекъснати през последните 2 години поради открити систематични нарушавания, като единствено през 2018 година са събрани 480 000 лева от неустойки, сподели министърът и прикани при подозрения за нередности на плажа да се пращат сигнали на основания от ведомството и посочен на уеб страницата имейл адрес.

При оценката на претендентите за концесионер съществено значение оказва цената, на която ще се оферират чадъри и шезлонги на плажа. Целта е да се реализира оптимално ниска цена за плажните уреди, само че тя не може да се дефинира административно, а посредством пазарни механизми и в конкуренция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР