Ще бъде отправено питане към ЦИК как да се процедира

...
Ще бъде отправено питане към ЦИК как да се процедира
Коментари Харесай

Питат ЦИК как ще гласуват избиратели с температура над 37°C ...

Ще бъде отправено запитване към ЦИК по какъв начин да се действа с членове на СИК и гласоподаватели, които имат температура над 37 градуса, засечена на входа на изборната секция в деня на вота, стана ясно на среща в Областна администрация с цялостния състав на 16 РИК.

Изборите за президент и вицепрезидент и народни представители ще бъдат осъществени в обстановка на пандемия от Ковид-19, по тази причина всички противоепидемични ограничения ще бъдат засилени. “Трябва да осигурим правото на всеки да гласоподава и да опазим здравето на гласоподавателите и членовете на СИК и РИК “, акцентира регионалният шеф Ангел Стоев.

„ Подсигурена е регулярна стерилизация на двете покои на Панаира посредством контракт с общинско дружество “, заяви основният секретар на Областна администрация Георги Янев. Той посочи, че първата стерилизация ще бъде направена два часа преди РИК 16 да се нанесе в пространствата. За преносимите СИК, които ще обслужват болните от Ковид-19 и карантинираните, ще бъдат обезпечени защитни дрехи, шлемове и дезинфектанти. Дезинфектанти и маски със отбрана FFP2, както и хирургични маски и дезинфектанти ще има за всички членове на секционни изборни комисии.

От регионална администрация оповестиха, че храната и напитките в палатите ще бъдат от вендинг автомати, като наоколо ще има микровълнови печки за стопляне на храната.

Обученията на членовете на СИК ще бъдат извършени онлайн, с оглед оптималната отбрана от заболяване. Те ще бъдат осъществени във вторник, сряда и четвъртък в диапазона 18-19:30, като ще могат да бъдат гледани и на запис.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР