Ще бъдат подсигурени средства за почистване на София, въпреки че

...
Ще бъдат подсигурени средства за почистване на София, въпреки че
Коментари Харесай

Фандъкова: За съжаление виждаме, че атмосферата от парламента се пренася и в залата на СОС

Ще бъдат подсигурени средства за разчистване на София, макар че общинските съветници не поддържаха план-сметката за разчистване на града за идната година. Много постоянно политически сили  водят акции против кмета посредством отпадъците, разяснява кметът Йорданка Фандъкова.

 

„ За страдание виждаме, че атмосферата от Народното събрание се придвижва и в залата на Столичния общински съвет. Предстоящите локални избори стимулират доста политически сили да мислят за партийните си въпроси, а не за града.

 

Днес общинският съвет не поддържа повече миене в града, не поддържа създаване на фотоволтаични съоръжения в завода за боклуци, с което да се понижат сметките на завода, и не поддържа повече средства за районните кметове за поддържане на междублоковите пространства. “

 

Тя сподели, че София има система за боклуци и със средствата, които са били разполагаем през 2022 година, ще се обезпечи почистването на града през 2023 година

 

Безпрецедентно, след два часа диспути, общинските съветници не одобриха да бъдат разходвани малко над 260 милиона лв. за почистването на София за 2023 година, както се предвиждаше в план-сметката.

 

Българска социалистическа партия и самостоятелният Борис Бонев оповестиха, че няма да поддържат средствата, планувани за чистотата за идната година. От „ Демократична България “ също не поддържаха план-сметката, както и " Патриоти за София ".

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР