Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени

...
Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени
Коментари Харесай

Гръмна Сега: Излязоха Тестовете На Асфалта На Фаталната Отсечка Край Своге, Резултатите Разтърсиха България!

" Ще бъдат направени спомагателни проби. В момента се водят процесуално-следствени дейности, има информация, която не мога да споделя ", уточни още Нанков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му рецептата за асфалта е била утвърдена през юли 2014 година, а през 2016 година държавна приемателна комисия от 20 члена приема пътя без забележки, две години откакто в този сектор към този момент се е извършавало придвижване.

В неделя сутринта са взети проби от асфалта на мястото на злощастния случай. Лабораторен разбор демонстрира, че в асфалта има варовик или доломит. Характерното за тези материали е, че имат податливост да се полират, изясни министърът.

" Съгласно нормативи и спецификация този материал е неприемлив за вложение в асфалтовия пласт, камо ли в неговата износваща част. Гаранцията на ремонтирания път важи от датата на въвеждане в употреба - 27 декември 2016 година и е две години, т.е. до 27 декември 2018 година Тъй като компанията е отказала да в профил недостатъци на пътя, секторите ще бъдат ремонтиран за сметка на АПИ ", означи още Нанков.

Според него забавни ще са данните и от трафик камерите по време и след случая. Те ще бъдат предоставени на следствието.

Може за Българска социалистическа партия да не е значимо коя е компанията, ремонтирала пътя, само че за следствените органи и за хората е значимо ", добави министърът.

Той пое ангажимент всички длъжностни лица, които имат отношение към случая с дейностите или бездействията си, да носят отговорност.

Междувремнено Цветан Цветанов - шеф на " Мегаинвест-холд " ЕООД, удостовери в изказване до медиите казаното по-рано пред Dir.bg, че не е реализатор, подизпълнител и сътрудник в реконструкцията на пътната права край Своге. Горното е установено и при направената инспекция от способените органи през днешния ден, твърди той.

Отсечката от пътя, на която се случи злощастният случай, е реконструирана от " Трейс Холд Груп " АД, която е водещ сътрудник в Обединение " Трейс Своге ", показва още шефът на " Мегаинвест-холд ". Като водещ сътрудник, според Договор за съглашение, " Трейс Холд Груп " АД е правила преписка с АПИ, а началник на обекта е Бисер Иванов - представител на Обединението.

Цветанов акцентира, че във връзка с изпълнявания от " Мегаинвест-холд " рехабилитиран сектор, той е изпълнен напълно по стандартите и условията, признат с приемателна комисия, публикуван Акт 16 и Удостоверение за положително осъществяване.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР