Ще бъдат ли достатъчни 20-те мерки на френското правителство в

...
Ще бъдат ли достатъчни 20-те мерки на френското правителство в
Коментари Харесай

Френското правителство предприема рискована маневра в имиграционната политика

Ще бъдат ли задоволителни 20-те ограничения на френското държавно управление в региона на имиграцията, които ще показа през днешния ден министър председателят Едуар Филип, да успокоят опозицията? А да смекчат различията измежду самото болшинството? Не е несъмнено, написа в. " Париеизен ".

" Действаме доста внимателно ", сподели консултант от Елисейския замък и добави, че е любопитен да види по какъв начин ще се развият нещата.

Полемиката по тази тематика не стихва, откогато стартира новият политически сезон. Изпълнителната власт е решена да се захване с цялостна мощ с нея, с цел да не остави поле за изява на десницата и най-много на " Националния общ брой " на Марин Льо Пен, добавя френският вестник.

Президентът Еманюел Макрон се възползва от това, че е на посещаване в Китай, на 9500 км от Франция, с цел да остави нещата в ръцете на премиера. " Това, че президентът е надалеч от микрофоните сега, е добре ", счита негов помощник. По думите му президентът е понесъл негативи поради въпроса с имиграцията, изключително след изявлението му за сп. " Вальор актюел ". В него той сподели: " Предпочитам да имаме законна, записана, учредена на квоти имиграция за избран брой години, в сравнение с потайната, нерегистрираната работа. Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д`Ивоар, които са тук и правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните незаконни канали. "

Думите му провокираха дипломатическо напрежение със София.

По информация на " Паризиен " ограниченията, които през днешния ден ще бъдат показани, ще включват квоти за имигранти, тримесечен период, в който претендентите за леговище няма да могат да употребяват някои услуги в областта на опазването на здравето, подсилване на европейската гранична работа " Фронтекс " и битка против измамите при събирането на фамилии.

Вчера министърът на труда Мюриел Пенико разгласи, че Франция ще вкара квотна система, по райони и специалности, за издаване на разрешителни за работа за жители на страни отвън Европейски Съюз.

Пенико обаче сподели пред радио Ер Ем Се, че не чака да има огромна смяна в броя на разрешителните за работа, издавани по новата система, като се имат поради свободните 33 хил.позиции годишно.

Франция към този момент поддържа районни описи с търсените позиции. Работодателите в съответния район могат да изискват разрешителни за чужденците при тези специалности, без да се пробват да запълнят вакантното място на локално ниво.

Според новата система тези описи ще се преразглеждат всяка година и работодателите, синдикатите и районните управляващи ще употребяват статистически разбор при определянето на броя, уточни министърът. Тя добави, че в квотите, които ще влязат в действие от идното лято, няма да има правила за страните на генезис. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР