Ще бъдат глобени главната акушерка, старшите акушерки и началникът на

...
Ще бъдат глобени главната акушерка, старшите акушерки и началникът на
Коментари Харесай

Липсата на контрол е основната причина за разменените бебета в Шейново

Ще бъдат санкционирани основната акушерка, старшите акушерки и началникът на отделението

" Неосъществен задоволителен надзор на разнообразни равнища е главното нарушаване, установено при инспекцията на Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ (ИАМН) във Втора профилирана акушеро-гинекологична болница за интензивно лекуване „ Шейново ” ЕАД по отношение на разменените бебета в лечебното заведение ". Това заяви на брифинг изпълнителният шеф на организацията проф. доктор Росен Коларов, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е нещо, за което би трябвало да сигнализираме навреме, тъй като контролните механизми и вътрешният надзор във всяко едно лечебно заведение са извънредно значими ", уточни Коларов.

" Безспорно има и човешка неточност, има и непълен надзор, който е трябвало да бъде сбъднат ", установи той и добави, че затова стартират инспекции във всички акушеро-гинекологични обособения в страната. Резултатите от тях ще бъдат систематизирани и показани в период до 15 февруари. За пръв път ще бъде направена оценка на риска. Коларов бе безапелационен, че всяко едно деяние би трябвало да бъде разказано като логаритъм, тъй че да не стига повече до сходни неточности.

" Вероятно това да се вкара баркод е добра концепция, защото ще понижи риска от човешка неточност, " разяснява Коларов.

Проверката на ИАМН е осъществена в интервала 21 декември 2022 година - 4 януари 2023 година Изготвен е констативен протокол, в който са отразени пропуски и грешки, както и неспазване на някои условия в нормативната уредба, поради които ще бъдат формирани актове за административни нарушавания.

По случая има формирано и досъдебно произвеждане, припомниха проверяващите.

На брифинга стана известно, че най-малко против четирима медици ще бъдат формирани административно-наказателни производства и ще бъдат санкционирани. Това са основната акушерка, старшите акушерки и началникът на отделението.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР