Щатските власти разкриха тунел за трафик на наркотици с дължина

...
Щатските власти разкриха тунел за трафик на наркотици с дължина
Коментари Харесай

Откриха нов тунел за трафик на наркотици между Мексико и САЩ

Щатските управляващи разкриха тунел за трафик на опиати с дължина над 500 м, който се простира от мексиканския град Тихуана до склад в индустриална зона в американския град Сан Диего.

Тунелът, който минава под построената по границата стена, е оборудван с релси, вентилационна система, електричество и подсилени стени, съгласно управляващите.

Те също по този начин разкриха, че по време на интервенцията са конфискувани 800 кг кокаин, 75 кг метамфетамин и 1.5 кг хероин, както и че не е ясно от колкото време се употребява тунелът.

Срещу шестима поданици на Калифорния към този момент са повдигнати обвинявания за скрит план за разпространяване на кокаин.

Inbox: US authorities discovered a cross-border tunnel stretching from Tijuana, Mexico to a warehouse in Otay Mesa, California. Six have been charged with conspiring to distribute 1,762 pounds of cocaine. pic.twitter.com/Ab9DfOyYFn
— Seth Hettena (@seth_hettena) May 16, 2022

Новооткритият тунел е с диаметър 1.20 м и e на дълбочина 18 метра, предоставяйки на трафикантите преимущество в преместването на по-големи количества опиати.

От 2006 година насам управляващите са разкрили 15 тунела по границата на Калифорния с Мексико. След тяхното разкриване изходите им от американска страна се запълват с бетон.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР