Щатските съдебни власти са внесли иска в тази насока. Това

...
Щатските съдебни власти са внесли иска в тази насока. Това
Коментари Харесай

Ню Йорк иска обезщетение от 370 милиона долара от Доналд Тръмп

Щатските правосъдни управляващи са внесли желае в тази тенденция. Това е повече от 250-те милиона $, които основният прокурор на щата Летиша Джейм изиска през есента на 2022 година по гражданското дело поради финансови измами, осъществени от Тръмп и неговата организация. Делото се гледа от съд в Ню Йорк от предходна година. По него предходната есен свидетелстваха самият Тръмп и неговите синове Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп.

В отговор на настояването на щата Ню Йорк Тръмп в обществената си мрежа " Трут соушъл " нападна вербално Летиша Джеймс, че е корумпирана и че е тръгнала на " лов на вещици " против него. " Не съм направил нищо неправилно. Моите финансови заявления са изрядни и доста деликатно направени ", съобщи Тръмп.

Бившият републикански президент, неговите синове и тяхната фамилна империя " Организация Тръмп " са упреквани от гражданското правораздаване на Ню Йорк, че са раздули по грамаден метод цената на небостъргачи, първокласни хотели, голф стадиони, притежавани от империята им, с цел да получат удобни за тях заеми от банките и по-добри застрахователни условия.

Още преди началото на делото съдията по него Артър Енгърън съобщи, че обвиняването е показало безапелационни доказателства, че сред 2014 и 2021 година Тръмп, неговите синове и неговата организация за надценили активите на групата им с сред 812 милиона на 2,2 милиарда $ през годините.

В резултат на повторяеми измами съдията постанови фирмите, ръководещи тези активи, като да вземем за пример " Тръмп тауър " на Пето авеню на Манхатън или небостъргача на номер 40 на " Уолстрийт " да бъдат закрити. Но апелативен съд краткотрайно анулира тези ограничения.

Делото също така касае редица други закононарушения, като застрахователна машинация и неплатени санкции, изискани от прокуратурата на Ню Йорк. В резултат на всичко това от Тръмп и околните му се изисква към този момент да заплати 370 милиона $, а не 250 милиона $ за насени вреди. Съдията по делото ще се произнесе в края на месеца дали прокуратурата има съображение да желае по-висока сума от Тръмп.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР