Щастливци сме, че сме работили заедно с Любка Кумчева, че

...
Щастливци сме, че сме работили заедно с Любка Кумчева, че
Коментари Харесай

Щастливци сме, че сме работили заедно с Любка Кумчева, написаха от НИМХ

" Щастливци сме, че сме работили дружно с Любка Кумчева, че сме се учили от нея на синоптика, професионализъм, на отношение към сътрудниците, на другарство и дух, който поддържа всичко това вечно ".

Това написаха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките за своята колежка Любка Кумчева, която ни напусна на 81-годишна възраст.

Почина именитата синоптичка Любка Кумчева

" Личност, с дълбока диря в българската метеорология, съдействала за нейното разпространение и постигане до всеки елементарен човек от генерации насам. Превеждането на комплицирания език на науката до понятен за необятната аудитория текст, представянето му по безупречен и ослепителен метод, е част от това, което сме получили като познания и опит. Естет, с класическо образование, ерудирана, с огромна обич към книгите, филмите и музиката, тя беше скъп събеседник за всеки, имал щастието да поддържа връзка и работи с нея ", пишат още от Национален институт по метеорология и хидрология.

Обичана от генерации българи, Любка Кумчева споделя прогнозата за времето от телевизионния екран цели 20 години. След времето, прекарано в Българска национална телевизия Любка Кумчева продължава да работи в Българска академия на науките до самото си пенсиониране - общо 46 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР