Щастлив съм, този турнир е специален за всички“, коментира Любо

...
Щастлив съм, този турнир е специален за всички“, коментира Любо
Коментари Харесай

Отново ще сме домакини на Европейското по волейбол

„ Щастлив съм, този шампионат е специфичен за всички “, разяснява Любо Ганев
България ще бъде един от домакините на Европейското състезание по волейбол за мъже през 2026 година!

Страхотната за страната ни вест дойде от Европейската конфедерация по волейбол (CEV), оповестиха от БФВ.

Шампионатът на Стария континент ще се организира в четири страни, като към този момент е ясно името единствено на една друга страна – Румъния. Останалите две занапред ще бъдат оповестени.

В България ще се играят мачовете от една група, четири осминафинала и два четвъртфинала. Същото беше и през 2023 година. Тогава дуелите бяха във Варна, а почитателите препълниха залата на всичките ни мачове.

България се утвърди като един от най-хубавите уредници. Огромен триумф имаше и ЕвроВолей 2015. Турнирът е прочут с историческата първа купа на Франция, извоювана пред изпълнената до краен лимит " Арена Армеец " (сега " Арена София " ). Три години по-късно България бе съдомакин на Световното състезание дружно с Италия. И макар големите проблеми с пандемията от Ковид-19 във всички страни, приехме като един от домакините ЕвроВолей 2021 за дами в Пловдив.

„ Много сме радостни, че България е обхваната от волейболна тресчица “, сподели Александър Боричич, президент на CEV.

„ Също по този начин, че българската федерация желае да провежда все по-често огромни шампионати. Сигурни сме, че нашето водещо състезание е в доста положителни ръце и че Българската федерация волейбол ще ни помогне да проведем висококачествено съревнование по резистентен метод с акцент върху ангажираността на почитателите. "

" Изключително съм горделив и благополучен от обстоятелството, че ще приемем ЕвроВолей 2026 “, разяснява Любомир Ганев, президент на Българска федерация волейбол. „ Този шампионат е специфичен за всички. За първи път европейският първенец ще завоюва автоматизирано квота за Летните Олимпийски игри в Лос Анджелис през 2028 година Затова Управителният съвет на федерацията гласоподава доверие на потвърдения италиански треньор Джанлоренцо Бленджини. Договорът му е дълготраен и ще работи единствено в националния тим. От името на федерацията мога да обещая, че всички тимове, които ще гостуват в България, ще се усещат на посетители при другари. В последните девет години натрупахме доста опит в организирането на огромни шампионати и по тази причина имахме смелостта още веднъж да аплайваме. Работата стартира от през днешния ден. Тепърва ще беседваме с страната и общините, ще определим в кой град е най-подходящо да домакинстваме. Радвам се, че Румъния също ще бъде един от домакините. Миналата година съдомакин беше Северна Македония и се оправи чудесно. Всичко това демонстрира положителната работа на Балканската волейболна асоциация. Искаме нашият район да стане един от най-силните в този спорт! "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР