Щастието за всеки има различна форма и визия. От друга страна,

...
Щастието за всеки има различна форма и визия.
От друга страна,
Коментари Харесай

Шест навика на нещастните хора

Щастието за всеки има друга форма и визия.
От друга страна, всеки би могъл да разпознава нещастието. Това чувство идва бързо, сграбчва те и в случай че си въздържан, може да работи разрушително за живота ти. В известно изследване на Терман, който наблюдава субектите в продължение на осем десетилетия, ученият открива, че да бъдеш измежду нещастни хора е обвързвано с по-лошо здраве и по-кратък живот.
Нещастните хора постоянно следват неприятни привички и единият от тях е да се обкръжават с други нещастни и негативно настроени персони. Но кои са останалите им привички?

Те чакат бъдещето
Една от най-големите неточности на хората, които не са щастливи е, че те постоянно си споделят „ Ще бъда щастлив/а, когато... “. Без значение дали става въпрос за обич, триумф в кариерата или различен персонален триумф, тези хора слагат прекомерно огромен акцент върху събитията, а усъвършенстваните условия не всеки път водят до благополучие. Забравят да се концентрират върху сегашния миг от живота си, да потърсят хубавите неща в него, забравяйки че нямат гаранция какво ще бъде тяхното бъдеще.

Отделят прекалено много време и старания за придобиване на „ неща “
Според западни изследвания, навикът да преследваме материални неща не ни прави щастливи, а тъкмо противоположното. Защото може да изпитаме разочарования, осъзнавайки че сме ги получили, само че за сметка на обич, положителни другарства, занимания и т. н.

Застояване у дома
Когато не се усещаме в въодушевление, имаме сложен интервал, нормално избираме да си стоим вкъщи, да не се виждаме с никого. Но когато позволим на това да се трансформира в наклонност, ние сами се излагаме на злощастие, само че и на риск от меланхолия.

Гледане на себе си като на жертва
Нещастните хора са склонни да работят от позицията на човек, за който животът е доста сложен и нищо не е под техния надзор. Постоянното недоволство и следването на това неправилно схващане единствено предизвиква възприятие на беззащитност. За хората, които се усещат безпомощни, е малко евентуално да подхващат дейности, с цел да подобрят обстановката си.

Песимизъм
Нищо не подхранва нещастието по този начин, както скептицизмът. Той утежнява още повече нещата, само че също така се трансформира в самоизпълняващо се знамение. Когато чакаме да ни се случат неприятни неща, тъкмо такива негативни събития стават част от живота ни. Песимистичните мисли нормално са нелогични, неоправдани и ни слагат в клопката на безконечното недоволство, без да действаме в посока на това да подобрим живота си.

Сравняват се с други хора
За които считат, че са щастливи, сполучливи, че имат това, което те нямат. Завистта не е съвместима с щастието, а нещастните хора не помнят, че да се сравняваш с някого, на който завиждаш рядко работи мотивиращо, а по-скоро потискащо. Сравняването в минимални количества би имало мотивиращ резултат, само че внимавайте с кого се сравнявате и дали желанията ви в действителност имат стойност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР