Щастието трудно може да бъде дефинирано. Може да се каже,

...
Щастието трудно може да бъде дефинирано. Може да се каже,
Коментари Харесай

Плодове и зеленчуци ни дават повече щастие от алкохола

Щастието мъчно може да бъде дефинирано. Може да се каже, че то носи вълна от наслада, безшумно удовлетворение, задоволство и приятност. За едни удоволствието може да се дължи на дребните наслади в живота, други щастливи може да ги направи споделената обич, а трети - реализирането на фантазиите им.

Оказва се обаче, че храната също изиграва значима роля за човешкото благополучие. Ново изследване демонстрира, че 65 % от щастливите хора одобряват над 240 грама плодове и зеленчуци на ден.

Открай време се знае, че плодовете и зеленчуците са доста потребни за организма ни, защото са източник на минерали, витамини и фибри. Те защищават от куп болести като диабет, аневризъм, инсулт и заболявания на сърцето. Скорошно изследване демонстрира също по този начин, че постоянното похапване на плодовете и зеленчуци е от изгода за психологичното здраве.

За своето проучване учените са си послужили с данни за 13 983 души над 16-годишна възраст, които са взели присъединяване в здравна анкета през 2010 и 2011 година. Изследователите забелязали, че доброволците с най-стабилна душeвност употребяват най-малко по пет порции плодове и зеленчуци дневно /в една порция има 80-100 грама зарзават/.

31 % от доброволците без психологични проблеми хапвали сред три и четири порции плодове и зеленчуци на ден, а 28 на сто-две порции.

 Алкохол

Изследователите заключили, че потреблението на плодове и зеленчуци прави хората по-щастливи, в сравнение с алкохола.

От друга страна приемът на алкохол ни вреди по ред аргументи. Учените от дълго време са потвърдили, че засилената приложимост на алкохол води до нарушавания в съзнанието, чернодробни нарушавания, чернодробна цироза, панкреатит, алкохолна полиневропатия, сърдечно-съдова непълнота, менструални нарушавания при дамите, деменция и какви ли не други болести. Алкохолът предизвиква и някои душевен проблеми, тревога, меланхолия, боязън, яд и подтиснатост.

Изследването сигурно ще накара мнозина да се замислят дали идващия път, когато се усещат нещастни, да посегнат към чашата с питието, или да се насладят на хубава свежа салата, уверени са експертите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР