Щамът Швейцария“ е открит на 1700 км от София.Грип у

...
Щамът Швейцария“ е открит на 1700 км от София.Грип у
Коментари Харесай

Ето кой грип ще ни дойде на гости след Нова година

Щамът „ Швейцария “ е открит на 1700 км от София.

Грип у нас към момента няма. Но се чака той да “пристигне ” и масово да стартира да ни разболява след Нова година и тогава ще се стигне до зараза. Това предвижда проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. По 4-5 случая на болестта към този момент са открити във Франция и в още няколко страни от Западна Европа. Там са открити болни от грипния вирус вид А „ Швейцария “ и с вид В (на него се падат 30 на 100 от повалените на легло). „ Тези варианти са включени в противогрипната ваксина за тази зима дружно с неотстъпващия към този момент шеста година свински грип (т. нар. вид А – „ Калифорния) “, сподели още проф. Кантарджиев.

„ Швейцария “ ще е новият грип за актуалната зима, той е изолиран за първи път предходната година в европейската страна и по тази причина носи името й. Ваксините, които ще ни оказват помощ против него дават и защита против новия вид В – „ Пукет “ (открит на едноименния остров м. година и кръстен на него).

В момента у нас циркулират дихателни инфекции, поради които 97 души на всеки 10 хиляди от популацията са заболели. Най-много са в Габрово – 200 болни на 10 хиляди, в Пазарджик – 185 на 10 хиляди, и в Стара Загора – 168, демонстрира последната информация на центъра към 29 ноември. Респираторните вируси се лекуват симптоматично: с лекарства против високата температура, болното гърло или кашлицата.

„ Няма заболели от бруцелоза хора в Гоце Делчев и Кнежа, демонстрират изследваните проби от тамошните поданици със подозрение за заболяването. Но това не значи, че няма бруцелоза измежду животните! “ , сподели още проф. Кантарджиев. Той предложи, в случай че хора в региона открият, че имат висока температура инощно изпотяване с неприятна миризма, незабавно да потърсят доктор.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР