Щафетна гладна стачка започва пред Центъра за спешна медицинска помощ

...
Щафетна гладна стачка започва пред Центъра за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Гладна стачка в Спешна помощ в София организира синдикат Защита

Щафетна гладна стачка стартира пред Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в София в 10.00 ч. Протестът е проведен от профсъюз " Защита ", а като причина се показват репресивни ограничения, непрекъснатото искане на писмени пояснения по доноси, санкции и отнемане от в допълнение материално стимулиране (ДМС) от шефа на столичния незабавен център Георги Гелев.

Според БНР в протестните дейности ще вземат участие водачи на коли за спешна помощ, които ще поддържат собствен сътрудник, от който Гелев изискал писмени пояснения поради отправена засегнатост към работещи в Спешната помощ.

От федерацията на синдикатите в опазването на здравето (ФСЗ) към КНСБ обаче изрично се разграничават от изказванията на профсъюз " Защита ", които дефинират като операции от страна на национално непредставения профсъюз. " Дългогодишното наличие на КНСБ в ЦСМП - София и информацията, която регулярно получаваме от нашите членове, безапелационно се разграничава от тиражираните в общественото пространство спекулации ", показват от федерацията като допълват, че в сходство със законите в страната откритите правила за разпределение на финансовите средства, при съблюдаване на работната дисциплинираност и етичния кодекс, КНСБ е един от гарантите за транспарантен и обективен трудов развой в Центъра за незабавна здравна помощ в София.

Освен това членове на ФСЗ неведнъж алармират за неприемливо държание на водача на хигиеничен автомобил Валери Кузманов Иванов, който афишира гладна стачка, както и други членове на профсъюз " Защита ", които към този момент цяла година създавали напрежение и подтиквали чиновниците на Спешна помощ в София към непокорство.

Медицинска федерация " Подкрепа " също твърдо се разграничава от изказванията за съществуване на ескалирал до прекаленост спор в Центъра за незабавна здравна помощ в столицата, който да е мотив за започване на протестни дейности под формата на гладна стачка. " Не сме спирали да сигнализираме за проблемите в системата на опазването на здравето в България и в частност на незабавната здравна помощ. Обективността и коректността допускат разискванията и напъните да не престават да бъдат ориентирани към повишение на възнагражденията и възстановяване на изискванията на труд, към основаването на повече и по-ефективни тласъци за привличане и задържане на медицински експерти, към структурни и систематични промени, които да усъвършенстват работата на ЦСМП ", декларират от здравния профсъюз към КТ " Подкрепа ". Според организацията тези проблеми не могат и нетрябва да бъдат неглижирани посредством " просташко и самоцелно принизяване " на публичния спор. От федерацията акцентират, че е неприемливо да се измества акцентът от тези въпроси посредством просташки и недоказани обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР