Щафетата на България на 4 по 200 метра свободен стил

...
Щафетата на България на 4 по 200 метра свободен стил
Коментари Харесай

Щафетата на България на 4 по 200 метра свободен стил за мъже се класира 8-а на Световното първенство в малък басейн

Щафетата на България на 4 по 200 метра свободен жанр за мъже се класира на осмо място на Световното състезание по плуване в дребен басейн в Мелбърн (Австралия). 

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев финишираха за 6:59.12 минути в първия край на български квартет на международен шампионат по плуване.

Четирима дадоха шести резултат в квалификационните серии с народен връх от 6:56.42 минута в утринната сесия на шампионата, а Мицин на първи пост направи връх на България на 200 метра свободен жанр с 1:43.76 минути.

На първи пост Мицин съобщи 8-и, по-късно Братанов изпревари плувеца на Канада, само че в края на поста още веднъж България беше осма. Антъни Иванов изведе щафетата до седмо място, само че отново Канада ни изпревари. На четвъртия пост Янчев плува добре, само че квартетът ни приключи осми.
 Исторически триумф! Българската щафета 4 х 200 метра е на край на СП в Мелбърн Исторически триумф! Българската щафета 4 х 200 метра е на край на СП в Мелбърн
Киърън Смит, Карсън Фостър, Трентън Джулиан и Дрю Киблър от Съединени американски щати победиха във финала с нов международен връх с 6:44.12 минути. Американците смъкнаха повече от две секунди и половина от остарялото върхово достижение на Бразилия от 6:46.81 минути на 14 декември 2018 година в Ханчжоу (Китай).

Домакините от Австралия приключиха на второ място с континентален връх от 6:46.54 минути, а с бронза се окичиха италианците с 6:49.63 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР