Шпионският скандал, ГРУ, Гебрев, Чехия и Защо сега Действията на

...
Шпионският скандал, ГРУ, Гебрев, Чехия и Защо сега Действията на
Коментари Харесай

”Скаутът” Георгиев с куп ”важни и нечути” неща и... някои лъжи

Шпионският скандал, ГРУ, Гебрев, Чехия и " Защо в този момент "

Действията на държавното обвиняване и проверяващите било в посока България да отбрани своите национални ползи. Работи се в посока сигурността на страната ни и вижте единствено какво се случи през последните месеци в това число и с шпионския скандал в Министерството на защитата. Такива неща загатна Георг Георгиев. В целокупност ни карала да се замислим цялата тази връзка сред случая " Скрипал ", отряването на Емилиян Гебрев и гърмежите в Чехия и у нас.

Той обаче не би се доверил на позицията на частна компания (разбирайте ЕМКО), която опроверга огромна част от изказванията на прокуратурата. Георгиев обаче изясни за какво всичко се прави в този момент - моментът бил определен, тъй като очевидно органите са задоволително уверени в това, което споделят, само че...

" Това касае нашето показване на интернационалната сцена. Онова, което се случва, резонира и измежду нашите интернационалните сътрудници. Щом приказват, значи разполагат с нещо солидно ", изясни Георг Георгиев.

Разбирайте следното - нашите интернационалните сътрудници от сума време приказват сериозно за България, проблемите в правосъдната система, проблемите със свободата на словото и отравянето на Гебрев и неналичието на резултати от следствието към този момент над 5 години. Същите тия интернационалните сътрудници излязоха и с една възмутителна позиция, която накара същият този зам.-министър да излезе и да каже, че позицията на двамата сенатори била персонална. Нищо, че след това бе последвана от формален отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, който я преповтори.

Та клетата България би трябвало да си изпере мръсните облекла пред европейските и евроатлантически сътрудници, които са по този начин значими за ГЕРБ. И прокуратурата също желае да се харесва.

Възмущението от опита да се закрият профилираните съд и прокуратура и КПКОНПИ

ГЕРБ още през вчерашния ден изреваха, че новите партии (в частност " Демократична България " ) желаят да закрият тия по този начин добре функциониращи институции, с цел да освободят голям запас и да освободят олигарси. Георг Георгиев дори направи връзка с идните по всяка възможност нови избори. Сиреч - на обединенията ще им би трябвало запас, с цел да създадат акция и всичко било част от тая интрига.

А тези институции рабитили добре. Били за знамение и приказ. И ни го казавали европейски институции, видите ли...

" Именно Европейската комисия посредством Механизма за съдействие и инспекция предложи да се основат тези профилирани органи, които да се занимават с проведената престъпност и битката с корупцията. Най-големите рупори на тази битка са същите, които желаят тяхното закриване. Блокират работата на една работа, която се занимава с това и все още е запорирала над 3 милиарда на олигарси. Искат да освободят техния запас. Една акция мина, друга - следва. (...) Няколко партии развиват тази несъстоятелна теза. " Демократична България " и Христо Иванов са главните. Но едно е да искаш да я реформираш, друго - да я унищожаваш. Изброихме толкоз доста неща, които тези мъже и дами са свършили добре - телефонни измами, битова престъпност, шпионски кавги... - резултатът е явен в това число и по отношение на отчетите ", отсече изрично Георг Георгиев.

Важно е да създадем обаче разяснения. Защото в същите тия отчети се отбелязва и казусът с неоправдателни присъди за хора по високите етажи, свързани с корупцията. Това е причина страната ни да е на челни места по корупция в Европа. Тоест профилираните съдилища не работят толкоз добре, колкото му се желае на уважаемия Георг Георгиев.

Затова и самият той не можа да отговори, когато журналистът от Българска национална телевизия го попита: Какво са свършили.

" То е явно. Колко олигарси са в арестите... ", уточни Георгиев.

" Колко? ", попита водещата в Българска национална телевизия.

" Видяли сте вие имената ", отвърна " скаутът " на ГЕРБ.

" Осъдителни присъди? ", попита още водещата.

Последва напълно малко безмълвие, което бе резултат от стъписването. Това било резултат от многомесечна работа, събиране на доказателства и нямало по какъв начин да желаеме за броени дни да се стигне до това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР