Шпионският скандал е скандален заради това, че група от 5-6

...
Шпионският скандал е скандален заради това, че група от 5-6
Коментари Харесай

Доц. Минчев: България е опасно пробита откъм защита на своите интереси

Шпионският скандал е абсурден поради това, че група от 5-6 индивида може да действа в Министерството на защитата , да доставя секретна информация на съветското посолство и това да бъде вършено съвсем намерено. Този скандал е знак, че ползите на Русия са сносно показани в българското общество. Те въздействат и управляват на всички равнища българските институции, стопанска система “. Това сподели пред БНР политологът доцент Огнян Минчев. 

По думите му българската страна е

„ Докато имаше интервал на позитивни партньорски връзки сред Русия и Запада, минусите на българската система за сигурност, на българската политика в отбрана на националния интерес и съответно държание по отношение на разделянето на света бяха по-прикрити. С антагонизирането на връзките сред Запада и Русия страната ни се оказва в по-безпомощно положение “. 

В предаването „ Нещо повече “: 

Думите на президента Джо Байдън са свързани с натрупващите се доказателства на дейна организационна активност на съветските специфични служби в унищожаване на съперници на режима в Москва. Но от позиция на дипломатически етикет, това са тежки думи. Не е известно до каква степен ще стигне съветската реакция. Илюзорно е да чакаме прекомерно прочувствена съветска реакция. Ще се случи вледеняване на руско-американските връзки, една нова студена война, която е в ход от известно време  и без думите на Байдън . Тази нова война е обвързвана с директния конфликт на ползите на Запада и на Съединени американски щати с ползите на Русия в тяхната интерпретация на една непрекъсната все по-активна интервенционистка политика на разнообразни места “. 

Интервюто с доцент Огнян Минчев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР