Шпековият салам с името Бургас е част от комунистическото минало

...
Шпековият салам с името Бургас е част от комунистическото минало
Коментари Харесай

Тест на колбаси Бургас показа, че в тях има и месо

Шпековият колбас с името Бургас е част от комунистическото минало на България. Както и доста други остатъци от историята, той се е трансформирал в легенда и предизвика носталгични асоциации. Рецептата за този салам е създадена някъде в предишното, когато приготвянето на колбаси е централизирано в огромните регионални предприятия. Оригиналният производител е Родопа-Бургас.

Автентичната рецепта е доста елементарна: едросмляно (3 до 30 мм късчета) свинско (60%) и говеждо (40%) месо, сол, натриев нитрит за консервант, подправки (основно черен пипер на зърна) и вода. Като изключим подправките и водата, това са единствено 4 съставки!

Имайки насочна точка, рецепта и БДС стандарт, специалистите от " Активни консуматори " оцениха до каква степен сегашните наследници, носещи името Бургас (с включени 25 марки колбаси), подхождат на истинския салам.

За задачата те създават канара от 6 критерия за наличие на добавени съставки: 1) нишесте и фибри; 2) захари; 3) оцветители; 4) скотски субпродукти; 5) индустриални суровини; 6) мононатриев глутамат.

Съвременните салами Бургас доста...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР