Шоуто в парламента в някои моменти е по-добро, отколкото в

...
Шоуто в парламента в някои моменти е по-добро, отколкото в
Коментари Харесай

Пайнера: Шоуто в парламента в някои моменти е по-добро, отколкото в шоубизнеса

„ Шоуто в Народното събрание в някои моменти е по-добро, в сравнение с в шоубизнеса.Ние сме най-големият продуцент на фолклор, само че за това интелектуалците не загатват и дума, показа инж. Митко Димитров, създател на музикална компания „ Пайнер “.

Той призна, че неговата огромна пристрастеност е рок музиката, а не поп фолка. Обясни също, че има разлика сред чалга и поп фолк.

„ Чалгата е наименование, което принизява. На турски значи музика, изсвирена с натурални принадлежности “.

Инж. Димитров описа по какъв начин са сложени основите на музикалната му империя.

„ Моето занимание беше музиката. През 1990 година беше мъчно да се намерят хубави касети. Регистрирахме компания „ Пайнер “ и започнахме производството на аудио и видео касети.Първо взехме решение да се занимаваме с рокендрол. Имаше интерес, само че не чак толкоз огромен.В същото време записвахме и оркестър „ Димитровград “. Тяхната музика беше характерен поп фолк. Станаха тотални шлагери. Тиражите бяха неведнъж по-големи. Пазарът ни тласна. Казахме си,че с цел да финансираме рок, ние би трябвало да вземем парите от поп фолка “.

И до през днешния ден пристрастеността му към рокендрола е жива.

„ В момента сме издатели на група „ Конкурент “.След 1994 година стартират най-хубавите години на поп фолка, напомни Митко Димитров.

Той не е склонен с изказванието, че чалгата опростачва българина.

„ Ние следваме пазара. Каквото желае – това вършим.Шоуто в Народното събрание в някои моменти е по-добро, в сравнение с в шоубизнеса, означи още той и добави, че на всички места има чалга.

Инж. Митко Димитров развенча и мита, че фолк певиците не могат да пеят.

„ Шоуто в Народното събрание в някои моменти е по-добро “

„ Много естрадни реализатори също не пеят онлайн. Много от нашите реализатори пеят и фолклор, освен това доста добре.Конкуренцията в поп фолка към този момент е огромна. Трудно е за младите реализатори “, означи той.

Инфлацията и пандемията се отразиха зле на нашия бизнес, уточни Димитров.

„ Повечето реализатори имат доста разноски. Нормално е и хонорарите да се подвигат. Те вървят съгласно актуалността на изпълнителя и съгласно пазара “.

Според него е обикновено за една нощ поп фолк реализатор да получи сума, равняваща се на тримесечната заплата на академични учител.

„ Това е геният. Това е и пазарната стопанска система -струваш толкоз, колкото са подготвени да ти платят “.

Митко Димитров мечтае за здраве и успокоение, както и „ да се оправи политиката в България, с цел да има страната ни престиж пред света “.

Източник: БНР

Още вести четете в категория Живот.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР