Шотландците ще чакат най-малко до края на 2023 година за

...
Шотландците ще чакат най-малко до края на 2023 година за
Коментари Харесай

Шотландците ще чакат поне до 2023 г. за референдум за независимост

Шотландците ще чакат минимум до края на 2023 година за провеждането на втори референдум за самостоятелност от Англия. Допитването няма да се организира, до момента в който всички ограничавания поради COVID-19 не бъдат вдигнати, сподели първият министър на Шотландия и водач на Шотландската национална партия Никола Стърджън, представена от БНР.

В неделя делегатите на Шотандската национална партия поддържаха започването на процедура, която да направи провеждането на референдума допустимо.

Стърджън охлади пристрастеностите като сподели, че няма да има ново допитване, до момента в който националното опазване на здравето не се върне към естествена работа и не бъдат отстранени всички ограничавания.

Тя изясни, че с цел да може да се обърне нужното внимание на една акция за референдум, хората би трябвало да са се отърсили от всекидневните си грижи и ограничавания.

Лидерът на Алба, другата националистическа партия в Шотландия, Алекс Салмънд, който е и предходник на Стърджън, подлага на критика нейния внимателен метод за втори референдум.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР