Шон Пинър, британски гражданин, който се сражаваше с украинските сили

...
Шон Пинър, британски гражданин, който се сражаваше с украинските сили
Коментари Харесай

Британец, осъден на смърт в Донецк, отправи предупреждение

Шон Пинър, английски жител, който се сражаваше с украинските сили и в четвъртък беше наказан на гибел от съда в Донецк, насочи остро предизвестие към всички чужденци, които обмислят да се включат в битката против съветските войски: " Не се включвайте във война, която не разбирате. "

Шон Пинър, сънародникът му Ейдън Аслин и мароканецът Саадун Ибрахим бяха приети за отговорни, че са работили като наемници и са се пробвали да завземат властта със мощ в Донецката национална република. Те са упрекнати и в това, че са минали образование за осъществяване на терористична активност на територията на страната, която беше публично приета от Русия през февруари.

 

Тримата мъже са съдени по няколко наказателни обвинявания. Те се признават за отговорни в " прекосяване на образование за осъществяване на терористични действия " и опит за принудително събаряне на държавното управление в Донецк, само че отхвърлят да са наемници, наети от Киев.

Осъдените могат да апелират решението в съда, което и възнамеряват да създадат, или да изискат опрощение от началника на ДНР. Ако те завоюват обжалването, смъртното наказване може да бъде понижено до 25 години затвор. Според законите на ДНР смъртното наказване се извършва посредством разстрел.

Обединеното кралство и Украйна осъдиха присъдите за нарушение на интернационалните закони за отбрана на военнопленниците.

Семействата на британците упорстват, че те са дългогодишни членове на украинската войска, а не наемници.

Адвокатът на мъжете съобщи, че всички те желаят да апелират присъдата, оповестява съветската осведомителна организация ТАСС.

Снимка: Ройтерс

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР