Шоколадът Тоблерон ще трябва да премахне надписа Швейцария от опаковките

...
Шоколадът Тоблерон ще трябва да премахне надписа Швейцария от опаковките
Коментари Харесай

Голяма промяна за феновете на шоколада, кой напуска Швейцария

Шоколадът " Тоблерон " ще би трябвало да отстрани надписа " Швейцария " от опаковките си, защото от 2023 година вкусотията с форма на планина към този момент няма да се създава само в родината си.

Създаден през 1908 година в фамилната фабрика на Тоблер, триъгълният шоколад се създава в Берн, в сърцето на алпийската страна. Но притежателят на марката, американският хранителен колос " Монделийз ", разгласи, че " Тоблерон " ще открие нова индустриална линия в Словакия до края на годината, " с цел да отговори на възходящото търсене ".

В изказване, изпратено по е-поща, " Монделийз " заяви на Агенция Франс Прес, че продължава да влага в завода в Берн.

Пускането на индустриална линия в Словакия, където " Монделийз " създава и шоколадите " Милка " и " Сушард ", " ще отключи забележителен потенциал " в завода в Берн, което в последна сметка ще разреши " производството на милиони спомагателни плочки ".

" По юридически аргументи измененията, които вкарваме в нашето произвеждане, изискват да приспособяваме опаковките си, с цел да се съобразим с швейцарското законодателство, по-специално да премахнем думата " Швейцария " от лицевата страна на опаковката ", съобщи компанията.

" Тоблерон " създава 7 милиарда шоколадови блокчета годишно, като 97% от продукцията се изнася в 120 страни. Те са необятно публикувани в безмитните магазини на летищата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР