Шоколадът се счита за най-популярното и предпочитано лакомство не само

...
Шоколадът се счита за най-популярното и предпочитано лакомство не само
Коментари Харесай

А вие правите ли разлика между тъмен и горчив шоколад?

Шоколадът се смята за най-популярното и желано лакомство освен при деца, само че и при възрастни. Ние го ядем в чиста форма, прибавяме го към сладкарски артикули и съвсем постоянно го използваме за украса на ястия и питиета.

Най-често срещаният шоколад е млечният, само че от време на време желаеме нещо по-различно и шармантно. И тогава желанието ни води към тъмното какаово прелъщение.

Много хора считат, че тъмният и горчивият шоколад са едно и също нещо, само че в действителност има разлика сред тях. Не е загадка, че всеки шоколад се прави въз основата на какао на зърна.

Кой е тъмният шоколад и кой горчивият?

 Натурален шоколад

В тъмния шоколад процентът на наличието на какао би трябвало да е повече от 40%. А наличието на какао в горчивия - над 55%. Различават се по усет и интензивния мирис на какаото.

Защо да хапваме постоянно мрачен шоколад?

 Шоколад

На първо място, потреблението на мрачен шоколад оказва позитивно въздействие върху нашето здраве. Той съдържа огромни количества кофеин и теобромин - антиоксиданти, които защищават тялото от нездравословни свободни радикали.

Тъмният шоколад подтиква интензивността на мозъка, оказва помощ за облекчение на напрежението и възвръща здравето ни след физическо натоварване.

Друга от характерностите му е усетът - явен, богат усет на какао, оставяйки мощен послевкус. Тайната се крие в самите какаови зърна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР