Шоколад в спринцовка - това е най-новата мода сред децата

...
Шоколад в спринцовка - това е най-новата мода сред децата
Коментари Харесай

Шоколад в спринцовка - най-новата мода сред децата у нас

Шоколад в спринцовка - това е най-новата мода измежду децата у нас. Десертът към този момент се предлага в доста хранителни магазини, само че най-много в лавките до учебните заведения. Психолози обаче сигнализират, че опаковката, наподобяваща същинска спринцовка, може да окаже нездравословно въздействие на душeвността на подрастващите.

Шоколадовите спринцовки се оферират в разнообразни цветове и костват към 1 лев. Купувачите са най-много деца на възраст сред 5 и 10 години. А самите деца настояват, че шоколад в такава форма е надалеч по-забавен от елементарния.

Тревогата си от новия артикул първи показа специалистът по битка с наркоманиите доктор Ивайло Димитров.

" Влизам в магазина и виждам едно детенце, което споделя: " Имате ли една спринцовка? " и просто не можех да допускам на ушите си. В идващия миг усмихнатата продавачка извади една кутия със спринцовки, 20-кубикови, цялостни с течен шоколад, на които в розово етикетче пишеше " Д-р Шок ". В момента, в който излязох от магазина, видях, че още деца бяха със спринцовки в устата ", сподели доктор Димитров.

Уж почтеното развлечение може да се окаже много рисково в бъдеще, твърди терапевтът. Така се създавала " нова субкултура измежду младежите за това, че няма нищо проблематично да използваш спринцовки ".

" Аз работя с хора, които са употребявали хероин. Той наподобява по същия метод в спринцовката - като цвят ", разяснява специалистът.

Затова рекомендацията му към всички родители е да наблюдават деликатно защо децата им харчат джобните си пари.

Освен спринцовките с шоколад, в магазините могат да се видят и други лакомства със противоречива на тип опаковка, като пакетче със сладостен бял прахуляк, да вземем за пример.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР