Шокиращи са мащабите, в които е действала мрежата на Нотариуса.

...
Шокиращи са мащабите, в които е действала мрежата на Нотариуса.
Коментари Харесай

Дишева: Мащабите, в които е действала мрежата на Нотариуса, са шокиращи

Шокиращи са мащабите, в които е работила мрежата на Нотариуса. Всеки ден излизат нови данни за упражнено въздействие в съда и разнообразни типове производства. Ако убийството на Божанов не се беше случило, активността му щеше да продължи да се популяризира. Само прокуратурата може да внася обвинявания, без значение какви комисии биват основани. Разследването на Висш съдебен съвет може да осуети възможни саботажи и замитания на информация. Ще съберем данни от необятен кръг от каузи.

Това съобщи в ефира на  съдия Атанаска Дишева от Висш съдебен съвет.

" Най-добрият метод за откриване на незаконни мрежи е с вътрешен осведомител. Поради разнообразни аргументи, измежду които и пробуждане на съвестта, някои хора вземат решение да приказват. От разчистването на сметки правовата страна няма да завоюва, а единствено ще се заместват едни лица с други и активността ще остане същата. Намерението ни е да установим в кои каузи Божанов е бил страна или са инициирани по негови сигнали, с цел да се проверява въздействие . Ще създадем опит да изясним по какъв начин е сменил рождената си дата и фамилното си име, тъй като няма по какъв начин това да стане без правосъдно решение. В Софийски градски съд такова дело не е водено, само че в районните съдилища е допустимо да се случи при негласна сделка ", разяснява още тя. 

По думите ѝ безспорно би трябвало да се проверява и в прокуратурата.

" Появиха се данни за доста случаи, в които са били забъркани прокурори и следователи. Прокуратурата би трябвало да ги в профил. Вероятно следва да се стартира от Борислав Сарафов. Трябва да се проверяват събитията към фотографията му с Петьо Еврото. Неубедително е да твърди, че е бил примамен от Гешев ", разяснява Дишева.

" Има проблем в задължението за заличаване на информация, добита посредством специфични разследващи средства. Затова имаме желание да сезираме законодателния орган за смяна, която да осуети потреблението на данни от СРС в оперативни разработки - преди формиране на досъдебно произвеждане. Изслушване на Сарафов несъмнено е належащо ", безапелационна е тя.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР