Шокиращи образи на изтерзани от глад деца се появиха върху

...
Шокиращи образи на изтерзани от глад деца се появиха върху
Коментари Харесай

Графити срещу глада в Йемен

Шокиращи облици на изтерзани от апетит деца се появиха върху стена в столицата на Йемен - Сана. Нарисува ги художничката Хайфа Субай, с цел да притегли вниманието към жестоката реалност в страната, разкъсвана от война и гладуващите деца.

Хайфа Субай избра бяла стена в столицата на Йемен, с цел да подсети на света един облик, който той настойчиво заобикаля да види - измъчените от апетит деца на Йемен. Според отчет на Организация на обединените нации, над 10 милиона души в страната гладуват. Хайфа стартира акция, наречена " Мълчаливи жертви ", с която демонстрира лицата на ужасяващия спор в родината си.
Хайфа Субай, графити художничка: Това е 12-тото издание на акцията " Мълчаливи жертви ", а тази седмица е отдадено на глада и моята рисунка е наречена " Дете от кости " и демонстрира едно от децата, наранени от глада в Ходейда, дружно с майка си. Виждали сме доста фотоси и видеа на нещастието на гладуващите в Ходейда, гладът там е най- жестокият в света съгласно отчетите на Организация на обединените нации. Гладът и тази война изличиха всичко в Йемен.
Една от най-бедните страни в света се трансформира в терен на конфликт сред Иран и Саудитска Арабия. От едната страна са хусите, подкрепяни от Техеран, от другата - водената от Рияд коалиция. Войната докара до още по-жестоко обедняване на хората, които не могат да си разрешат да купуват храна, заплатите не се изплащат, водят се сражения. Но първите жертви на войната са децата. Смята се, че към 85 000 деца под 5 години са умряли от град от началото на войната през 2015 година
Заид ал Науеа, гражданин на Сана: Рисунките приказват на повсеместен език, който всички схващат. Чрез тях тези актьори съумяват да покажат обстановката, в която се намира Йемен - от блокадата през глада и убийствата до войната, която донесе съсипия във всеки аспект на живота.
Организация на обединените нации разгласи, че има потребност от 4 милиарда $, с цел да достави филантропична помощ на към 20 милиона йеменци през 2019 година Това е 70% от популацията на разрушения от войната Йемен. Рисунките на Хайфа са зов за помощ в свят, изоставил на тъжната им орис нейните герои - деца и майки, обречени на гибел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР