Шокираща сензация донесе 14-ият кръг в германската . Борусия Мьонхенгладбах

...
Шокираща сензация донесе 14-ият кръг в германската . Борусия Мьонхенгладбах
Коментари Харесай

Тотален крах за тима, разбил Байерн с 5:0 - почупи "черните" рекорди и изяде невиждан бой

Шокираща сензация донесе 14-ият кръг в немската . Борусия Мьонхенгладбах загуби с 0:6 вкъщи от Фрайбург, като всичките попадения паднаха през първото полувреме. С това тимът, който доскоро повече от месец разруши колоса Байерн Мюнхен с 5:0 за Купата на Германия, записа редица срамни достижения и почупи отрицателни върхове.
Домакинските последователи не бяха виждали сходен провал за своя обичан тим от 1979-а година, когато въпреки всичко " картината е една концепция по-добра " - тогава Борусия пуска 5 гола през първото полувреме, само че те идват от Байерн Мюнхен.
Сега провалянето е нанесено от Фрайбург, който бе в серия от 3 следващи загуби преди този конфликт. Все отново отборът завоюва 3 точки, с които даже откри място в топ 4 с 25 пункта от 14 мача. Гладбах пък остава на нежеланото 13-о място с 18 точки - единствено 5 повече над чертата на изпадащите.
При упоменатия случай отпреди над 40 години против Байерн може и да бяха позволени 5 попадения, само че тогава въпреки всичко домакините и в оня дуел означиха един гол, с който краткотрайно изравниха за 1:1, като по този начин полувремето приключи при 1:5 (1:7 - краен резултат). Този път обаче разликата бе от цели 6 гола - в никакъв случай в историята си Борусия не е губил с повече от 4 попадения на полувремето.
А за това се погрижиха 6 разнообразни футболисти, защото поредно се разписаха Егещайн (2`), Шаде (5`), Линхарт (12`), Хьофлер (19`), Хьолер (25`) и Шлотербек (37`). През второто полувреме гостите се смилиха и стопираха наказателната акция, а домакините по този начин и не съумяха да създадат загубата си допустимо най-почетна.
Междувременно Фрайбург се трансформира и в първия тим в историята на Бундеслигата, който отбелязва 5 попадения в първите 25 минути от мач като посетител. Подобно нещо е правил единствено... Борусия Мьонхенгладбах, който вкарва толкоз в подобен интервал през октомври 1984 година, само че като хазаин на Брауншвайг.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР