Шокираща глоба с фиш за 2000 лева получил софиянец, който

...
Шокираща глоба с фиш за 2000 лева получил софиянец, който
Коментари Харесай

Грешка в системата: Глобиха водач с 2000 лв., ремаркето му било без Гражданска отговорност

Шокираща санкция с фиш за 2000 лв. получил софиянец, който пътувал по работа в региона на Ловеч. Санкцията му е наложена, тъй като ремаркето, което теглил с колата си, било без застраховка " Гражданска отговорност ". Оказало се, че пострадалият е станал жертва на проблем в системата, в която не е отразена корекция в Кодекса за застраховането. Промените са от преди шест години, само че е прибавен предходен текст.

" Заснет съм от камера в региона на Ловеч преди няколко месеца. Получих фиша от КАТ Ловеч и в него се посочваше, че ремаркето няма " Гражданска отговорност ". Абсурдното в тази ситуация е, че от 2017 година, ремаркета като моето – от категория О1 до 750 кг обща маса, са освободени от " Гражданска отговорност " и употребяват застраховката на автомобила ", описа пострадалият Йордан Ибришимов, представен от Nova.

По думите му чиновник в КАТ Ловеч му обяснил, че измененията не са отразени в масивите на системите им. " Той сподели да не се тормозя и че след обжалване в Районния съд в Ловеч – санкцията ще бъде отстранена ", показва Ибришимов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР