Шокирани сме от определението на министър-председателя акад. Денков, че сме

...
Шокирани сме от определението на министър-председателя акад. Денков, че сме
Коментари Харесай

Венцислав Върбанов: Не прилича на българския министър-председател да използва такива квалификации

Шокирани сме от определението на министър-председателя акад. Денков, че сме терористи. Не наподобява на българския министър-председател да употребява такива квалификации във връзка с хората, които в последна сметка създават храната в тази страна. Това сподели ръководителят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той акцентира, че готвеният митинг не е на зърнопроизводителите, а е народен митинг на земеделските производители в България. „ Пренебрежителното отношение и незачитането на бранша докара до това ние да бъдем толкоз обединени. За пръв път всички браншове от земеделския бранш са обединени и всички ще стачкуват. До момента 26 организации са заявили присъединяване в митинга и още пет-шест са разговаряли с щаба ", разгласи Венцислав Върбанов.

Той изясни повода представители на земеделските производители да не отидат на диалози с държавното управление. „ Излезе информация, че представители на Министерство на вътрешните работи са обикаляли по базите и са предупреждавали аграрни производители да не излизат на митинг ", съобщи Върбанов.

В момента в складовете в България има над 6000 милиона тона пшеница и тя не може да бъде изконсумирана в страната. Слънчогледът също залежава в складовете при предстоящ рандеман от новата годишна продукция от 1-1,5 милиона тона, означи той. „ В момента имаме да плащаме ренти, торове, препарати, в края на стопанската година се разплащаме с доставчиците. Няма по какъв начин да не защитим бизнеса си, фамилиите си, поминъка си ", безапелационен бе Венцислав Върбанов.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР