Шокирани сме от изявлението на Министъра в оставка Борислав Сандов

...
Шокирани сме от изявлението на Министъра в оставка Борислав Сандов
Коментари Харесай

Брикел няма нито един акт от посочените от министър Сандов контролни органи

Шокирани сме от изказването на Министъра в оставка Борислав Сандов след съвещанието на Министерски съвет през вчерашния ден и оповестените откровени неистини по отношение на открити „ умопомрачаващи “ нарушавания от държавни организации по повод работата на Брикел!

Констатации за сходни нарушавания досега липсват! Поради този факт оповестяваме истината, тъй като не считаме за обикновено в една правова страна да се прави избирателен пиар на гърба на частни сдружения, които освен са поръчител за българската енергийна сигурност, а и от които директно зависят 1300 работни места!

До в този момент Брикел няма натрапен формален протокол от Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора и Хасково за осъществената инспекция преди седмица.

До в този момент Брикел няма формален протокол от Изпълнителна организация по околна среда за осъществената инспекция преди седмица.

До в този момент Брикел няма формален протокол от Национален център за запазване на публичното здраве и работа пожарна сигурност и отбрана на популацията за осъществената инспекция преди седмица. От думите на Министърът в оставка Сандов стана ясно, че най-голямото закононарушение, осъществено от Брикел, е бензиностанция, издигната с неточности в отстоянията. Е, ще остраним този проблем, само че надали и той е задоволително сериозен, да докара до затваряне на сдружението!

До в този момент сме получили само формален протокол за осъществената преди седмица инспекция от Инспекция по труда, в който не са установени пропуски, които могат да доведат до затваряне на сдружението!

За Ръководството на Брикел е нелогично и подозрително повече от седмица след осъществени инспекции, публични констативни протоколи да не са ни предоставеним, макар че сме ги поискали! Какво криете, господин Министър в оставка? Да не би да открихте, че не сме направили нарушавания, задоволителни, с цел да ни пандизите?

Обезпокоени сме от обстоятелството, че цяла седмица в медиите Министърът в оставка Сандов тиражира информация, че нормите за нездравословни излъчвания били повишени! Но Министърът в оставка Сандов нито един път не изясни, че „ шокиращите “ повишения, за които приказва, отразяват моментни стойности, които законът не приема за годни! При осъществени замервания за крайни се одобряват осреднени данни, регистрирани за избран интервал. Съмняваме се, че осреднените стойности, получени по време на измерванията не потвърждават „ шокиращи “ повишения, а демонстрират, че съблюдаваме нормите. Вероятно това е повода формалните протоколи да не ни се дават, тъй като ще лъсне истината, че Министърът в оставка Сандов лъже обществено!

Днес желаеме да разберем за какво Министърът в оставка Борислав Сандов пропуща да каже, че:

До в този момент Брикел обезпечава обогатено енергийно гориво, гарантиращо отоплението на няколко огромни български градове. Тези градове обезпечават топлоснабдяване за стотици хиляди български семейства, които са избрали най-евтиният разполагаем в България способ за отопление.

До в този момент Брикел подсигурява повече от 6 000 работни места в 5 български области.

До в този момент Брикел сполучливо осъществя план за потребление на биомаса като гориво, което е потвърден 100% екологичен източник на сила. В момента създаваме проекти за нови вложения на стойност милиони лв., които да се вложат в планове за декарбонизация.

Ние изрично заявяваме следното:

Така наложената насилствена административна мярка на Брикел е следващият акт, показващ само желанието на към този момент бившето държавно управление да остави след себе си страната в цялостен безпорядък и да докара енергетиката до колапс. Предприетите дейности от Министъра в оставка Сандов в последния ден от неговото престояване като началник на Министерство на околната среда и водите, е акт на безумна безнаказаност. Правителството, от което е част Министърът в оставка Сандов, оставя тежко завещание на служебния кабинет.

И с цел да бъдем изцяло откровени към жителите, те би трябвало да получат и отговори на следните въпроси:

Ще поеме ли Министърът в оставка Сандов отговорност за това, че посредством безпричинното и скалъпено затваряне на Брикел излага на риск живота и здравето на стотици хиляди българи, които ще останат на студено, а евентуално и на мрачно, още тази зима?

Ще поеме ли Министърът в оставка Сандов отговорност за това, че поради рецесията с доставките на природен газ, когато цяла Европа се връща към въглищата, той еднолично затваря сдружение, което работи с локална суровина и още по-лошо –произвежда от нея обогатено енергийно гориво, което се употребява от половината топлофикации в страната?

Ще поеме ли държавното управление с Вицепремиер в оставка Сандов политическата отговорност за основаната от тях рецесия в енергетиката, в която оставят страната?

И на последно място, жителите на България ясно би трябвало да схванат, че:

Със своето предумишлено решение за затваряне на Брикел Министърът в оставка Сандов заплашва енергийната сигурност на страната. Вместо страната да оказва помощ за реализиране на плавния и обективен енергиен преход, с лека ръка се затварят работещи предприятия.

Неистовото предпочитание на Министъра в оставка Сандов да разрушава, а не да гради, ще коства на жителите освен спомагателни разноски, само че и ще заплаши тяхното качество на живот.

Ние имаме вяра във върховенството на закона и в устоите на българската държавност и се надяваме, че българската правораздавателна система ще накаже рисковите за обществото упоритости на Министъра в оставка Сандов за заличаване българската енергетика.

Надяваме се бъдещата изпълнителна власт да взима точно и след експертен разбор решения, когато са свързани със ориста на хиляди жители, в очертаващата се тежка зима.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР