Шокиран съм, че няма още Кимисия за бюджета. Заделени са

...
Шокиран съм, че няма още Кимисия за бюджета. Заделени са
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не изглежда реалистично да има трети мандат на правителство в този парламент, с тези депутати

Шокиран съм, че няма още Кимисия за бюджета. Заделени са 400 млн. за коронавирус рецесията. Законът изисква Народното събрание да го утвърди. И рискуваме актуализациите на пенсиите, рискуваме да няма 1000 лева за медиците на първа линия. И рискуваме, тъй като някой се занимава с злословия и интриги, а не се направи Бюджетна комисия и се актуализира бюджета, уточни той.

ГЕРБ да огледа своите гласоподаватели в очите и каже: Няма да подписваме " празен чек " по политически аргументи, няма да ви актуализраме пенсии, няма да има пари за медиците...., добави служебният министър.

Във вода газим, само че жадни вървим, тъй като някой не си прави работата. Защо? Защото питаме за канадското поданство на Кирил Петков и така нататък..., сподели още той.

По закон без Народното събрание да позволи, не може да харчиш парите на страната. Има закон за бюджета, изясни министърът.

Той разяснява и проблема с двойното си поданство: Имах двойно поданство. Направих отвод от канадското си поданство, тъй като знам закона. Заверил съм нотариално документите доста преди да стана министър. Моят татко и майка емигрираха едно време и по този начин отидох в чужбина и учих в университета на Британска Колумбия. С придобиване от татко ми на канадско поданство, го получих и аз. Цялото ми семейство е тук от 15 години. Бизнесът ми е опериращ в България. Единственото е, че продаваме българско произвеждане в Канада.

Документацията съм я приготвил, имам записана поща. Очаквах този въпрос да изникне по-рано. За мен това са персонални интриги. Аз имам моите волеизявления, нотариално подписани, платени такси, разкри той.

Обясни и различен проблем. Имал съм компания, която след това, като продадох своя дял, е продала градеж на фабрика в Божурище. Но няма нищо общо с министър Василев. Никога не съм продавал и купувал за право на градеж. Но когато човек се пробва да скалъпва истории..., уточни Петков.

Единственото, което мога да си обясня е, че когато спреш толкоз доста средства - милиони за градеж, парите за язовирите, спрените средства В ББР, несъмнено съм ядосал доста хора, с доста подмолни ползи. Не знам дали са се отказали от мен на някаква персонална база, че съм отказал да им бъда минист. Не нам
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР