Шофьорите, на които им предстои пътуване в събота и неделя,

...
Шофьорите, на които им предстои пътуване в събота и неделя,
Коментари Харесай

На път през почивните дни само с готови за зимни условия автомобили, съветва АПИ

Шофьорите, на които им следва пътешестване в събота и неделя, да потеглят с коли подготвени за зимни условия . Това предложиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Прогнозата на метеоролозите за идващите дни е за снеговалежи и мощен северозападен вятър. От АПИ показват, че това основава причина за преспи и навявания. За събота е разгласен сигнален жълт код за рисково време в 26 области.

Агенция " Пътна инфраструктура " прикани водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не подхващат рискови изпреварвания.

Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи - износени гуми, блокира пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника, прецизират от АПИ.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения имат задачата да наблюдават метеорологичните прогнози. Те са в подготвеност да подхващат оптимално бързо нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България . За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя, споделят още от пътната организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР