Шофьорите да намалят скоростта, за да се приберат жив. Такъв

...
Шофьорите да намалят скоростта, за да се приберат жив. Такъв
Коментари Харесай

Министър Радев: Намалете скоростта, за да се приберете живи

Шофьорите да понижат скоростта, с цел да се приберат жив. Такъв апел насочи министърът на вътрешните работи Валентин Радев през Канал 3.

Апелът му е поради множеството произшествия в днешния ден. Той предизвести, че метеорологичната конюнктура е усложнена и е належащо повече внимание. Самият министър се озова на мястото на събитието при една от злополуките на автомагистрала „ Тракия”, сред 26-ия и 27-ия км в посока Пловдив.

„ Всички, които пътуват, да ни чуят, да понижат скоростта. 110 написа. Дори да понижат и повече, с цел да се приберат живи. Тук има злополука, на 37-и км има злополука. От тази страна има още една катастрофа”, изясни Радев.

Той посочи и че доста от младите водачи карат безразсъдно.

„ Това момиче, което се е завъртяло с мерцедеса и което се е блъснало с още две коли, няма 5 месеца шофьорски опит. И служителят на реда тук това ми сподели, „ господин министър, някой тренира ли ги в дъжд тези хора”. И той засегнат, че младежи... – в този момент тези споделиха, че не са карали с висока скорост, само че се е получил аквапланинг и мерцедеса се беше обърнал”, разгласи министърът на вътрешните работи.

„ За благополучие няма нито една жертва за тези произшествия от днес”, изясни Радев.

„ Съжалявам, че по този начин се случва, преднамерено направихме през вчерашния ден брифинг, с цел да предупредим. Изненадвам се, че не престават да фучат с такава скорост. Моля ги посредством Вас, да внимават със знаците. Пътят е прекрасен и може би това ги подвежда. Но щом капне дъжд, незабавно да понижават. На знака е написано ясно каква би трябвало да е скоростта при дъжд. Дори и да няма подобен, водата не се е оттекла. Да внимават с пътя”, още веднъж прикани Радев.

И посочи, че за въпросния сектор край 26-ия километър ще има диалог с районния министър Нанков, с цел да може да бъде в допълнение обезопасен.

За сектора край Ихтиман, където краткотрайно автомагистралата бе затворена поради препълнен язовир, той изясни:

„ Направено е каквото би трябвало, работи се. Направен е канал и водата си минава по обходен път. Това, което видях ме успокои. Аз тъкмо отивах към този сектор край Ихтиман и инцидентно видях тази злополука тук и по тази причина Ви благодаря, че посредством Вас може да ги предупредим. Виждате какъв е трафикът сега, продължава да вали, нека няма други катастрофи”, заключи Валентин Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР